Film&Dizi

2021 Yılında Vizyona Girecek 7 Korku Filmi

Artık gerçek bir korku filmine dönüşen 2020’den sonra 2021’deki kurgusal korku filmleri açısından seyirciyi neler bekliyor? 2021 korku filmleri açısından iyi bir yıl olacaksa da aslında çoğu film seri filmlerin devamı. Orijinal olanlara da konuları açısından da şans verilmeye değer.

Yaratık özelliklerinden serbest kalan maskeli psikopatların hikayelerine kadar, bu filmler bize korkmanın neden çok eğlenceli olduğunu hatırlatıyor. Adrenalini ve korkuyu çok seviyor ve gerçekten anlamda sizleri etkilemesini istediğiniz korku filmleri arıyorsanız, işte bu 7 filme önümüzdeki yıl dikkat edin. sizin için hazırladığımız 2021 korku filmleri listesi

 

Antlers

Çıkış tarihi 19 Şubat 2021

Yönetmen Scott Cooper

Başrollerde Keri Russell, Jesse Plemons, Graham Greene

Nick Antosca’nın ürkütücü kısa öyküsü ‘The Quiet Boy’, Black Mass yönetmeni Scott Cooper’ın bu tüyler ürpertici soğutucusunun temelini oluşturuyor. Boynuzlar (Antlers), Kızılderili folklorundan korkulan bir iblis olan wendigo mitolojisine odaklanır. Sorunlu genç bir çocuk, böyle bir canavarla anlaşma yaparsa, bu, yerel toplumda dehşeti yıkar. Cooper, beğeni toplayan Christian Bale draması Out of the Furnace’a damgasını vuran rustik atmosferi getirirken, yapımcı Guillermo del Toro, Hellboy ve The Shape of Water gibi canavar gezilerine hiç yabancı değil. Skywalker’ın Yükselişi Keri Russell endişeli bir öğretmeni, Jesse Plemons ise polis erkek kardeşini oynuyor.

 

Last Night in Soho (Soho’da Son Gece)

Çıkış tarihi 23 Nisan 2021

Yönetmen Edgar Wright

Başrollerde Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg

İngiliz yönetmen Edgar Wright, zombi temalı kült TV dizisi Spaced bölümüne geri dönerek her zaman korkuya ilgi duymuştur. Bu bölüm, rom-zom-kom Shaun of the Dead’in hikayesine ilham kaynağı oldu, ancak bu filmdeki korku unsurlarının yanı sıra Hot Fuzz ve The World’s End gibi filmlere rağmen, hiçbir zaman tam anlamıyla bir soğutucu yapmadı. Şimdiye kadar, yani. Soho’da Son Gece, Roman Polanski, Nicholas Roeg ve diğer tür ustalarının paranoyak ruhunu bize altmışlı yıllara dayanan bir psikolojik çılgınlık ve görünürde zaman yolculuğunun öyküsünü getirmek için kanalize ediyor. The Witch‘den Anya Taylor-Joy mükemmel oyuncu kadrosuna (son rolünde Dame Diana Rigg dahil) liderlik ediyor ve 1917’de Krysty Wilson-Cairns senaryoyu yazıyor.

A Quiet Place: Part II

Çıkış tarihi 23 Nisan 2021

Yönetmen John Krasinski

Başrollerde Emily Blunt, Cillian Murphy, Djimon Hounsou, Noah Jupe, Millicent Simmonds

2018’de Sessiz Bir Yer gişede bir fırtınayı korkuttu ve bize sese duyarlı canavarlar tarafından kuşatılmış bir ailenin hikayesini getirdi. John Krasinski, kameranın arkasında yaratıcı set parçaları konusundaki yeteneğini sergilerken, her bir gıcırtı ve inlemeyi kıyamet yüklü bir gök gürültüsünün eşdeğerine dönüştürdü. Şimdi bizi Emily Blunt’tan Evelyn Abbott ve ailesiyle yeniden bir araya getiren A Quiet Place: Part II’de (geri dönüşlerde görünecek olmasına rağmen bu sefer Krasinski’den Lee yok) yeniden gerginlik içinde olacağız. Başrahipler şimdi yeni bir yuva aramalıdır, ancak Cillian Murphy’nin hayatta kalan karakteri Emmett işleri karmaşıklaştırmaya hazırdır. Bu muhtemelen ilk filmden daha yaratıcı ve korkutucu olabilir mi?

A Quiet Place 2, 2021’in en iyi korku filmlerinden olmaya aday.

 

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Çıkış tarihi 4 Haziran 2021

Yönetmen Michael Chaves

Başrollerde Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O’Connor

Gişe rekorları kıran Conjuring Universe ( Korku Seansı), üçüncü Conjuring filmiyle büyümeye devam ediyor. 2013’te James Wan’ın hayalet gibi başlangıç tarzı filmi gişede avantajlı bir hit olduğunu kanıtladı ve bize 1970’lerin Rhode Island musallatının tedirgin ve gergin hikayesini getirdi. Film, korkunç Annabelle bebeği de dahil olmak üzere, nihai Conjuring mitolojisinin birçok yönünü değiştirdi. Ayrıca bizi Patrick Wilson ve Vera Farmiga’nın hayalet avcıları Ed ve Lorraine Warren’la (paranormal faaliyetlerle mücadele ettiği bilinen gerçek hayattaki bireyler) tanıştırdı. Birkaç farklı Annabelle filmi, The Nun ve daha fazlasından sonra, şimdi The Curse of La Llorona’nın Michael Chaves’in yönettiği Warrens için başka bir korkunç vakaya iniyoruz.

 

 

Don’t Breathe 2

Çıkış tarihi 13 Ağustos 2021

Yönetmen Rodo Sayagues

Stephen Lang başrolde

2021, korku hayranları için fiziksel bir antrenman olacak. A Quiet Place: Part II’nin ardından nefesimizi tuttuğumuzda, Don’t Breathe 2 için her şeyi yeniden tutma zamanı geldi. 2016’da Fede Alvarez’in yönettiği ilk Don’t Breathe ortaya çıktı. bir grup soyguncunun, kör hedef tarafından çevrilmiş masaları bulduğu acımasız ve amansız bir gerilim hikayesi olarak. Söz konusu işaret, Avatar’dan Stephen Lang tarafından korkunç bir şekilde oynandı ve Don’t Breathe gişede bir hit olduğunu kanıtladığında geri dönmesi bekleniyordu. Ve yakında Don’t Breathe 2’de olacak, Alvarez prodüksiyon rolüne geri adım atıyor ve yönetmen olarak orijinal filmin yazarı Rodo Sayagues devralacak.

Candyman

Çıkış tarihi 27 Ağustos 2021

Yönetmen Nia DaCosta

Başrollerde Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Tony Todd

Onun adını beş kez söylemeye cesaretin var mı? 1992 yapımı Candyman, siyah kancalı bir seri katilin (Tony Todd tarafından unutulmaz bir etki yaratacak şekilde oynadığı) şehir efsanelerinin gücünden ve ırksal gerilimden yararlanan üstün bir slasher filmiydi. Candyman kıyamet mi, yoksa gerçek mi? İlk filmde merakının bedelini Virginia Madsen’in yüksek lisans öğrencisi Helen ödedi. Yıllar sonra, uyarıları dikkate almayan Chicago sanatçısı Anthony (Watchmen’den Yahya Abdul-Mateen II). Bu ‘ruhani devam filminde’ Anthony, büyük bir hata olduğunu kanıtlayan gulyabaninin arka planını yorumlamak için Candyman’ın eski ayak basma yeri olan Chicago’daki şimdi soylulaştırılmış Cabrini Green’e geri döner. Top Boy’dan Nia DaCosta yönetiyor, Get Out’tan Jordan Peele yazıyor ve yapımcılığını yapıyor ve Todd, onu bir korku simgesi yapan role geri dönüyor. 2021 korku filmleri listemizde bizimde merak ile beklediğimiz filmler arasında yer almakta.

Halloween Kills

Çıkış tarihi 15 Ekim 2021

Yönetmen David Gordon Green

Oyuncular Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak

John Carpenter’ın 1978 tarihli dönüm noktası olan korku filmi Halloween, gittikçe zayıflayan bir dizi devam filmi ve yeniden başlatma ortaya çıkardı. Bu nedenle, 2018’de yönetmen David Gordon Green ve yardımcı senarist Danny McBride, yazı tahtasını silmeye karar vererek, bize Carpenter’ın orijinal omurga-karıncalanmasının resmi devam filmini verdi. Hem maskeli seri katil Michael Myers hem de ana hedefi Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ile yeniden birleşme gişede nostalji uyandıran bir his oldu ve mitoloji Halloween Kills’de devam ediyor. Daha önce olduğu gibi, üç farklı nesilden kadın, Michael’ın ölümcül saldırısından kaynaklanan düşüşle boğuşmak zorunda kalıyor ve Carpenter’ın kendisi kanlı, muhteşem bir tırmanma sözü veriyor.

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.