AndroidApple & İosMobil Alemi

2022 Yılında Çıkacak Akıllı Telefon Modelleri ve Son Detaylar

Apple iPhone SE 3

2021 yılı sonlanırken teknoloji firmalarının da yeni yıl planları belli oluyor. Apple ve Samsung gibi devlerin 2022 yılında hangi telefon modellerini piyasaya süreceklerini ve bu telefonların söylentiler dahilinde gelmesi beklenen özelliklerini haberleştirdik.

2022 yılında çıkacak olan iPhone modelleri, yeni S serisi Samsung modellerinden tepe model ve fiyat performans modeli, OnePlus 10 Pro gibi modellerden bahsedeceğiz. Tüm bu modellerin yanı sıra 2022 yılında çok daha fazla üst ve orta düzey telefon tanıtılacağının farkında olmakla birlikte en çok beklenen modelleri ele almaya çalıştık. İşte yeni yılın en çok beklenen telefon modelleri ve bu modellerin özelliklerine dair son haberler ve söylentiler;

Apple iPhone SE 3

Teknoloji takipçileri hatırlayacaktır, ilk düşük bütçeli iPhone modeli olarak 2016 yılında tanıtılan SE serisi o dönem büyük beğeni toplamasına karşın sonraki dört yılda yeni modeli üretilmemişti. 2020 yılında ikinci nesil iPhone SE 2 nihayet tanıtılmış ve global pazarda 400 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Apple severlere bir müjde verelim bir sonraki SE modeli için dört yıl beklemek zorunda kalmayacaksınız zira 2022 yılında iPhone SE 3 modelinin üretileceği kesinleşti.

MacRumors editörü olan Ming-Chi Kuo tarafından yayınlanan bilgilere göre 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılacak olan iPhone SE 3 yine 400 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak ve ailenin önceki üyelerine göre çok daha gelişmiş özelliklerle gelecek. Ailenin yeni üyesinin 5G desteğiyle gelmesi beklenirken Apple, telefonun güç ünitesini de değiştiriyor. iPhone 13 serisinde de kullanılan ve halihazırda en hızlı işlemcilerden olan A15 Bionic çip iPhone SE 3 modelinde de kullanılacak.

Tüm bunların yanı sıra Bloomberg’ten Mark Gurman’ın haberine göre yeni SE, Face ID ile gelebilir. Bu da belki de SE modellerinde en çok eleştirilen noktalardan birisinin de çözüldüğü anlamına gelir. Zira önceki iki SE modelinde yüz tanıma özelliği olmadığı için Apple büyük eleştiriler almaktaydı. Telefonun dış görünüşüyle ilgili ise kesin olmamakla birlikte tasarımın değişmesi bekleniyor. Muhtemelen yeni SE modeli daha önceki yıllarda çıkan iPhone XR modeline benzer bir tasarıma sahip olacak. Yeni iPhone SE 3 modeliyle ilgili elimizdeki bilgiler şimdilik bu kadar.

Apple iPhone 14 Max

Apple’ın iPhone 14 serisi hiç şüphesiz ki en çok merak edilen telefonlar arasında yer alıyor. Her ne kadar iPhone 13 serisi tanıtılalı birkaç ay olmuş olsa da teknoloji severler şimdiden 14 serisi hakkında konuşmaya başladılar. Bununla birlikte yeni modelle ilgili söylentiler, beklentiler durdurak bilmeden gelmeye devam ediyor.

Apple’ın yeni tanıtacağı amiral gemisi serisindeki en büyük güncellemeler yeni tasarım anlayışı ve telefon boyutları olacak. Yeni jenerasyonda Apple’ın iPhone mini üretimini durduracağı ve iki farklı boyutta dört farklı model tanıtacağı neredeyse kesinleşti. Nikkei Asian Review’in haberine göre Apple 6.1 ve 6.7 inç boyutlarında dört farklı model üretecek. Bu durum aslında oldukça önemli zira bilindiği üzere Apple normal ve pro adı altında iki farklı türde amiral gemisi telefon üretimi yapıyor ancak normal iPhone’ların boyutları Pro Max’lere göre küçük kaldığı için kullanıcılar daha fazla ödeme yaparak Pro Max almak zorunda kalıyorlardı. Yeni gelecek modellerde ise Apple, iPhone 14 Max adı altında 6.7 inç modelle daha fazla kamera veya lidar sensörü umursamayan ama büyük ekran sahibi olmak isteyenlere hitap edecek. Aktarılan bilgilere göre yeni tanıtılacak iPhone modelleri şu şekilde;

  • 1 inç iPhone 14
  • 1 inç iPhone 14 Pro
  • 7 inç iPhone 14 Max
  • 7 inç iPhone 14 Pro Max

Yeni iPhone modellerinde çok yüksek ihtimalle kamera kısmında büyük değişimler yapılacak. 9to5Mac sitesinin haberine göre iPhone 14’lerle birlikte kameralar tamamen yenilenecek ve 48 megapiksellik yeni sensörler kullanılacak. Apple’ın 2022 planları eğer gerçekleşirse yeni iPhonelar devrim niteliğinde yeniliklerle gelecekler. Yine gelen bilgilere göre Apple, iPhone 14 ile birlikte çentikli tasarımdan kurtulmanın yollarını arıyor. Eğer bu gerçekleşirse fanları tarafından en çok eleştiri konusu olan çentikli dizayna veda edeceğiz. Bunun yerine henüz nasıl bir tasarım yapılacağı ise bilinmiyor.

2022 model iPhone’ların tanıtım zamanı ise Apple’ın sürekli amiral gemisi ve yeni ürünlerini tanıttığı Eylül ayı olması bekleniyor.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung’un amiral gemisi serisinin son modeli S22 Ultra hakkında bazı önemli bilgiler sızdırıldı. Bildiğiniz üzere halihazırdaki model olan S21 Ultra, S-Pen desteğine sahip ilk S model telefon olmasına karşın bünyesinde bunu barındırabilecek bir alana sahip değildi. Ayrıca telefonun Bluetooth veya hareket sensörü desteği olmadığı için de S21 Ultra modelindeki S-Pen deneyimiyle Note modellerindeki deneyim birbirini tutmuyordu.

Front Page Tech’in sızdırdığı bilgilere göre S22 Ultra modeliyle Samsung telefon üzerinde S-Pen için özel saklama alanına yer verecek. Bu da demek oluyor ki muhtemelen yeni telefon S-Pen ile birlikte satışa sunulacak. Verilen deneyimin Note modellerindeki gibi olup olmayacağı ise piyasaya çıktıktan sonraki testlerle netlik kazanacak.

Samsung S22 Ultra’da yeni beklenen özelliklerden bir başkası ise kamera tarafında olacak. Belirtilenlere göre yeni S22 Ultra tamamen optik zoom ile gelecek, bu da kamerada yakınlaştırma yaparken optik ve sanal zoom arasındaki farklardan kaynaklı problemleri ortadan kaldıracak. Samsung S22 Ultra, 2022 yılının Ocak ile Mart ayları arasında tanıtılacak.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung’un en çok beğenilen bütçe dostu telefonu olan Galaxy S20 FE (Fan Edition), 2020 yılında büyük beğeni toplamış ve büyük satış rakamlarına ulaşmıştı. Cnet editörleri tarafından da yılın en iyi bütçe dostu telefonu ödülünü almaya hak kazanmıştı. Samsung, bu başarılı ürünün ardından 2022 yılında Galaxy S21 FE ile seriyi devam ettireceğini daha önce duyurmuştu. Şimdi ise bu yeni model hakkında oldukça önemli bilgiler sızdırıldı.

Daha önceki modelde olduğu gibi 5G desteği yeni modelde devam edecek. Bunun yanı sıra Kore’de yayın yapan DDaily isimli internet sitesine göre S21 FE modeli Ocak 2022 yılında tanıtılacak ve sadece Avrupa pazarında satışa sunulacak. Bu modelin ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor. Fiyat olarak ise kendisinden daha düşük özelliklere sahip A52 5G modeli ile Galaxy S21 modeli arasında konuşlanması bekleniyor. Bu da muhtemel olarak 600 ile 700 dolar arasına denk gelmektedir.

Yeni modelin teknik özelliklerine gelecek olursak; S21 FE’nin 6.4 inç büyüklüğünde 2,340 x 1,080 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Çin merkezli TENAA Certifications isimli sitede MyFixGuide isimli kullanıcı tarafından aktarılan bilgilere göre telefonda 32, 12 ve 8 megapiksel olmak üzere üç farklı sensör kullanılacak. İşlemci tarafında ise telefonda Snapdragon 888 güç ünitesi kullanılması bekleniyor.

OnePlus 10 Pro

Aynı özelliklere sahip rakiplerine göre daha uygun fiyatıyla kısa sürede popülerleşen OnePlus markası yeni modeli 10 Pro ile de 2022 yılında adından söz ettirecek gibi görünüyor. Bir önceki modeli olan OnePlus 9 Pro ile müthiş bir başarı yakalayan firma hakkında Cnet editörlerinden Andrew Hoyle “OnePlus’ın şimdiye kadar ürettiği en iyi telefon.” demişti. Hal böyleyken firmanın yeni modelde müşterilerine yeterli geliştirmelerle yeni modeli sunup sunamayacağı merak konusuydu.

OnLeaks ve Zouton üzerinden sızdırılan bilgilere göre yeni telefon bu beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Özellikle önceki modeldeki eleştiri noktalarından birisi olan kamera kısmında dörtlü kameraya geçme ihtimali oldukça güçlü görünüyor. Ayrıca kamera yazılımında da yeni güncellemeler olması bekleniyor. Diğer yandan OnePlus 10 Pro’nun teknik özellikleri şu şekilde olması bekleniyor; 6.7 inç 1440 piksel AMOLED ekran ve bu ekran 120Hz yenileme hızına sahip olacak. 5,000 mAh batarya ve 128/256GB depolama seçenekleriyle gelecek olan telefonun 2022 yılının ilk yarısında tanıtılması bekleniyor.

 

Ephesus

Next Station İs Basmane

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.