Diğer Yazılarımız

GitHub’a Tek Seferde 100’den Fazla Dosya Atma


Dünya çapında yazılımcıların kullandığı belki de en önemli platform olan GitHub, yazılımcıların portföylerini ön plana çıkardığı ve iş arkadaşlarıyla bağlantı kurduğu bir platform olarak yazılımcılara oldukça yardımcı oluyor. Git bazlı bir platform olan GitHub, bir proje deposu oluşturma, o depo üzerinde işlem yapma ve o projeyi silme işlemleri için gerekli olan her türlü ekipmanı kullanıcılarına sunuyor.

Ancak bazen, büyük bir projeyi GitHub sitesine atacak olan yazılımcılar için platformun İnternet sitesi bazı kısıtlamalar getiriyor. Bunlardan en önemlisi dosya adedi sorunu. GitHub, İnternet sitesi üzerinden GitHub’a dosya atma işlemi tek seferde en fazla 100 adet dosya atmaya izin veriyor. Ancak bu engeli aşmanın bir yolu var, üstelik GitHub’un kendi uygulaması!

 

GitHub Desktop

GitHub uygulamasını İnternet üzerinden değil de masaüstü üzerinden kullanmak isteyen kullanıcılar için GitHub Desktop isimli bir masaüstü uygulaması sunuluyor. Bu uygulama sayesinde herhangi bir sayı sınırlaması olmadan deponuza (repository) dosya atmanız mümkün oluyor. İsterseniz hiç vakit kaybetmeden bu işlemin adımlarına geçelim.

Aşama 1: GitHub Desktop İndirme

GitHub Desktop uygulamasını, GitHub’un bu uygulama için özel olarak açtığı İnternet sitesi üzerinden indirebiliyorsunuz. Bu siteye giriş yaptıktan sonra Download for Windows (64bit) veya macOS seçeneklerinden birisine tıklayarak işletim sisteminize göre uygun olan GitHub Desktop sürmünü indirebiliyorsunuz. Bu uygulamayı indirip kurduktan sonra sıradaki aşamaya geçebiliriz.

 

Aşama 2: Repository’nizi Klonlayın

Tek seferde 100’den fazla dosya atma işleminin ikinci aşaması, dosya atma işlemini yapacağınız deponuzu (repository) klonlamaktır. Bunun için GitHub Desktop uygulamasını açıp “Clone a Repository from the Internet” butonuna tıklayabilirsiniz. Akabinde çıkan ekranda “Sign In” ile kayıt olabilir, GitHub.com seçeneğine tıklayarak kendi depolarınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Bu işlem sizden GitHub Desktop uygulamasına GitHub hesabınıza erişme yetkisi vermenizi gerektirecektir.

Aşama 3: Klonlayacağınız Repository’i Seçin

GitHub Desktop uygulamasına GitHub hesabınıza erişme yetkisi verdikten sonra, uygulamanın ana ekranında “Your Repositories” başlığı altında size ait olan depolar çıkacaktır. Bu depolardan hangisini klonlamak istiyorsanız üstüne tıklayıp “Clone <repository-adı>” butonuna tıklayın.

Aşama 4: Dosyaları Kopyala-Yapıştır Yapın

GitHub’a dosya atma için kullanacağınız repository’i Dosya Gezgini’nde açın (Show in Finder butonundan erişebilirsiniz). İçine atacağınız dosyaların olduğu klasörü açıp kopyalayın, daha sonra o repository’nin içine yapıştırın.

Aşama 5: Commit and Push

Bu işlemden sonra GitHub Desktop uygulamanıza dönün, yaptığınız değişiklik için bir isim girip “Commit to main” butonuna basın. Akabinde ekranda sağ tarafta karşınıza çıkacak olan “Push origin” butonuna basarak GitHub’a dosya atma işleminizi başlatın.

Eğer bir aksilik çıkmazsa GitHub internet sitesinden repository’nizi attığınızda, masaüstünden attığınız dosyalar karşınıza çıkacaktır.

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir