Android

Android SD Kart Okutma Sorununun Çözümü Nasıl Yapılır ?

Telefonda SD kartın okunmaması

Android telefonlarınızı aldığınızda; çok sayıda fotoğraf çekebileceğiniz, onlarca uygulama yükleyebileceğinizi, videolar, oyunlar indirebileceğiniz i düşünebilirsiniz. Belki çok bilinen en iyi markayı aldığınızı düşünüyorsunuz yalnız bunu alırken sadece telefonun şıklığına, görselliğini ve markaya bakmışsanız içerisindeki depolama alanına bakmamışsanız yine yanılmış olursunuz.

Bu tarz durumlarda telefonunuzun belleği ister istemez yetmeyecektir. Bir süre sonra bellek dolu sorununu sürekli telefon size verecektir. Bu hatayı aldığınızda ek depolama alanı için kullanmaya başladığınız SD kartların telefonu okumasında sorun yaşanabilir.

Çok eski bir telefona sahip olduğunuzu düşünüyorsanız ve harici olarak almış olduğunuz SD kartlarınız daha yeni ise problem ya telefonunuzun harici kartın giriş yaptığı yerdedir ya da sd kartın içerisini atmış olduğunuz dosyaların yoğunluğundan dolayı da çalışmıyor olabilmektedir. Bu her iki ihtimali de düşünerek birkaç öneride bulunacağız.

Telefonda SD kartın okunmaması

Android telefonlardan yer kazanabilmek için telefonun kendi hafızası dışında SD kart dediğimiz hafıza kartları harici hafıza kartları telefonumuza yerleştirdiğimizde yine yerden arttırım sağlamış oluyoruz. Herhangi bir şekilde edindiğiniz hafıza kartınız 2 GB’dan  başlayarak 32 GB’a kadar bile gidebilmektedir. En sık kullanılan 15 GB civarı olmaktadır.

Telefonunuzda yer artırım sağlayabilmek için aldığınız SD kartlar bazen telefon tarafından algılanmasında sıkıntı yaşanabilmektedir. SD kart okutma sorunları ve çözümleri birazdan sizlerle paylaşacağız. Öncesinde şunu söylemek gerekir ki; telefonda SD kartın okunmaması sizin Android sisteminizden kaynaklanan bir problem değildir.

Çözüm önerilerinden biri öncelikle şudur; belki telefonunuzun SD kartlarının konduğu noktada bir algılama problemi olmuş olabilir. Biliyorsunuz ki hafıza kartı ya da telefonunuza taktığınız telefon kartlarının oturtulduğu bölgede telefonunun dişleri bulunur. Bu dişliler aracılığıyla da çalışır.

Belki de telefon içerisindeki o dişlilerden birkaçında oynamaya da kırılma yaşanmış olabilir. Bu da probleme sebep olabilir. Çözüm yolu olarak bu SD kartı hafıza kartı okuyucular yardımıyla bir bilgisayarda denemenizdir. Sorun telefonundaki bu arızadan mı kaynaklanır yoksa hafıza kartınız bozuk mu ? bunu öğrenmiş olursunuz. Sd kart aracılığı ile bilgisayara takılan hafıza kartı çalışıyorsa muhtemelen böyle bir problem olmuş olabilir.

Probleminizi hala anlayamadıysanız şunu yapmakta size bir çözüm olacaktır.

Bir kart okuyucu yardımı ile bilgisayarınıza taktığınız hafıza kartınızı öncelikle bilgisayar tarafından aktif olarak okunmasını bekliyorsunuz. Orada siz belgenizi gördüğünüzde belgenize sağ tıklıyorsunuz. Sağ tıkladıktan sonra seçenekler içerisinde “biçimlendirme” seçeneğini bulup işaretliyoruz.

Biçimlendirilmesi demek hafıza kartının yenilenmesi demektir. Bu arada şunu söylemek gerekir ki; hafıza kartının içerisinde herhangi bir dosya varsa biçimlendirme işleminden sonra silinecektir. Çünkü hafıza kartı tamamı ile boşaltılıp yenilenmiş hale gelecektir. Öncesinde SD kart içerisindeki verileri alıp bir köşeye yedeklemeniz sizin için daha iyi olur.

Biçimlendirme işleminin ardından Android telefonlarınıza taktığınız SD kartları çalışmaya başlayacaktır. Hala bir sıkıntı olduğunu ve telefonunuzun onu algılamadığını görüyorsanız bir teknik servis aracılığıyla telefonunuzun hafıza kartı giriş yerine baktırmanız bu sorunun çözümünü sağlayacaktır.

Ephesus

Next Station İs Basmane

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.