Diğer Yazılarımız

Bir Muhasebecinin Cv’si Nasıl Olmalı? Neler Yazmalı?

Muhasebeciler Cv Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliler?


Bir firmada muhasebecinin önemi çok büyüktür. Gelir ve giderleri takip etmek, tüm maliyet detaylarını kayıt altına almak ve beyanname gibi evrakların hazırlanmasını ve aynı şekilde takibinin yapılması muhasebecinin sorumluluğundadır. Küçük ve büyük fark etmeksizin her şirket için en önemli olan detaylardan birisi muhasebecinin tuttuğu bilgiler ışığında kontrollü bir şekilde ilerlemektir. Bundan dolayı şirketler muhasebecilerini seçerken oldukça dikkat eder ve iş başvurusu yapan kişiler arasında en iyisini seçmek için en küçük ayrıntılara bile önem veririler.

Muhasebeciler Cv Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliler?

Bir firma için muhasebeci seçerken en önem verdiği şey tecrübedir. Tecrübe sahibi olan kişiler daima bir adım önde olacaktır. Bundan dolayı daha önce h-muhasebeci olarak çalışmış ve tecrübe sahibi olmuş kişiler mutlaka çalıştıkları yerleri ve iş tanımlarını açıklamalı bir şekilde yazmalıdır.

Daha önce herhangi bir iş tecrübesi olmamış olan ya da yeni mezun olan muhasebeciler ise mezun oldukları okulları ve okul haricinde katıldıkları eğitimleri detaylı olarak belirtmelidirler. Herhangi bir tecrübe olmasa da muhasebe ile ilgili katıldıkları eğitim veya kurslar kişileri oldukça öne çıkaracaktır. Bu aşamada ön görüşme sırasında da bilgi sahibi olduğunu kanıtlayıcı nitelikte ve kendinden emin bir şekilde konuşmakta oldukça önemlidir.

Muhasebeciler İçin Cv Örnekleri

Cv hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlı kalıplar vardır. Muhasebe işi için başvurmak isteyen kişilerde bu kalıplara uymalıdır ve cvlerini o şekilde hazırlamalıdır. Cv hazırlarken ilk olarak;

  • En üst kısımda kişisel bilgilere yer verilmelidir.
  • Sonrasında eğitim bilgileri yer almalıdır.
  • Eğitim bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra yabancı dil kısmını da ekleyebilirsiniz. Hangi dilleri bildiğiniz ve hangi derecede bildiğinizi mutlaka detaylı olarak belirtmeniz gerekir.
  • Sonrasında ise en önemli kısımlardan birisi olan katıldığınız seminerler ve kurslar gelmektedir. Katıldığınız seminer ve kurslar sizi daima bir adım öne çıkaracaktır.
  • Referanslar kısmına, referans olarak gösterdiğiniz kişilerin isimlerini nerede çalıştıklarını, konumlarını ve iletişim bilgilerini mutlaka yazmalısınız. Cv hazırlarken en çok dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de yabancı dil kısmını doğru bilgilerle belirtmektir. Büyük çapta işletmeler yurtdışı odaklı çalıştıkları için, finansal anlamda yabancı firmalarında iletişim kurabilecekleri kişileri daha çok tercih edeceklerdir.

Muhasebeciler için cv örnekleri incelemesi yapmak hazırlayacağınız özgeçmişin kalitesini artıracaktır.

Muhasebelerin Cv’lerine Eklemesi Gereken Seminer ve Kurslar

Özellikle iş tecrübesi olmayan kişilerin yaptığı iş başvurularında seminer ve kurslar oldukça önemlidir. Okul eğitimlerinin ardından seminer ve kurslara katılmak sizi oldukça ön plana çıkaracaktır. Muhasebe alanında sizi bir adım öne çıkaracak eğitimler ve kurslar arasında şunlar vardır;

  • Para seminerleri,
  • Yatırımcılık kursları,
  • İletişim seminerleri,
  • Para piyasaları hakkında bilgi veren eğitimler,
  • Türkiye ekonomisi hakkında bilgi veren eğitimlere katılmak oldukça önemlidir. Cv’lerin en önemli odan noktaları katıldığınız seminer ve kurlardır. Özellikle daha önce iş tecrübesi olmayan kişilerin Cv’leri incelenirken bu kısma çok önem verilmektedir.

Muhasebeciler Cv’de Yer Alan Hobi Kısmına Neler Yazmalı?

Muhasebe işi için iş başvurusu yapacak olan kişiler hobi kısmını muhasebe ile ilgili alanlar üzerinde doldurabilir. Hobi kısmına borsa ve para piyasalarını takip etmek, ekonomi ile ilgili kitaplar okumak gibi şeyler yazmak işverenin dikkatini çekecektir. Hobi kısmına bunları yazarken, işveren size bir soru sorduğunda cevap verebilecek düzeyde bilgiye sahip olmalısınız.

Cv hazırlama ile ilgili daha detaylı bilgiler için https://cvhazirlama.cool/ adresini inceleyebilirsiniz.

 

Gecbunlari

Teknoloji Haberleri Ve Gündeme Dair Haberlerin Yer Aldığı Bir Blog Şeysiii.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.