Server YönetimWebmaster

Cloudflare Kurulumu Ve Ddos Engelleme

Cloudflare Ücretsiz Özellikleri Hakkında

Cloudflare Ücretsiz Ve Ücretli Versiyonları İle Siteleriniz İçin Proxy Hizmeti Vermektedir. Sitelerinize Yapılan Saldırıları Engellemek İçin Kullanabileceğiniz Ddos Atak Engelleme, Ülke Engelleme Gibi Özellikleri ‘De Bulunan Cloudflare Ücretsiz Dns Hizmeti Bile Yeterli Gelecek Bir Hizmettir. Cloudflare Cdn Olarak Kullanarak Sitenizi Hızlandırabilirsiniz. Genellikle Dns Güvenliği Ve Ddos Engellemek Ve Cdn Özellikleri Kullanılıyor Bunun Yanı Sıra Ücretsiz Ssl Hizmeti De Mevcut.

Benim Cloudflare Kullanma Sebebim İse Cloudflare Saldırı Konusunda Cidden Başaralı Ve Ön Bellekleme Özellikleri İle Sitemin Hızlı Ve Çabuk Açılmasını Sağlıyor. Güvenlik Ve Sitenizin Hızlandırılması Konusunda Cidden Başarılı Oluyor, Google Pagespeed Testleri Ve Gtmatrix Testlerinde De Bunu Fark Edebilirsiniz. Kendi Vps, Vds Veya Dedicated Sunucudan Sitenizi Yayınlıyorsanız Cloudflare Kullanmanızı Tavsiye Ederim Sitenizin Güvenliğinizi Cloudflare Üzerine Devretmiş Olursunuz.

Konuyu Uzatmak İstemiyorum Başaralı Ve Ücretsiz Bir Sistem Olduğu İçin Cloudflare Hakkında Bilginiz Var İse Direkt Kurulum Aşamasını Okuyabilirsiniz.

 

Cloudflare Ücretsiz Özellikleri Hakkında

Cloudflare Ücretsiz Olarak Kullanımda Kişisel Görüşlerimi Paylaşacağım. Cloudflare  Ücretsiz Versiyonu Günlük 1k Hite Kadar Kendi Kullanımda Bir Sorun Yaşamadım, Saldırı Ve Filtreleme Özelliği Gayet Başarılı Ancak Ücretsiz Versiyonda Ülke Engelleme Bulunmuyor. Workers Sayısı Az Olduğundan Anlık Yüklenmelerde Sorun Yaşasa ‘Da Geri Kalan Zamanlarda Bir Sorun Yaşatmadan Kullanılabiliyor. Ücretsiz Versiyonda CDN Yapısında Türkiye Pop Noktası Bulunmamakta, Edindiğim Bilgiye Göre İş Versiyonunda Türkiye Pop Noktası Mevcut, Buda Sitenizin Türkiye Den Girenler İçin Tepki Süresini Kısaltıyor. Global İçerikli Bir Siteye Sahipseniz Cloudflare Türkiye Pop Noktası Olamaması Sizi Fazla Etkilemeyecek.

Kendinize Ait Bir Sunucu Kullanıyorsanız Dns Hizmetinin Altında Cloudflare Kendi Nameserverlerini Veriyor Bu Bir Eksi Bence Ben Kendi Nameserverlerimi Oluşturmak İsterim Ancak Bu Ücretli Versiyonunda Mevcut. Kişisel Olarak Vps Veya Vds Üzerinden Sitenizi Yayınlıyorsanız Kesinlikle Dns Hizmetini Kullanmanızı Öneririm Çünkü Ddos Ve Diğer Tür Ataklarla Sunucunuzu Direkt Hedef Alabilirler.

 

Cloudflare Kurulumu Nasıl Yapılır?

Cloudflare Ücretsiz Kullanmak İçin Hiçbir Kart Bilgisi Girmenize Ödeme Yapmanıza Gerek Yok. Kurulum İşlemi İçin İlk Olarak Cloudflare Hesabı Açmamız Gerekiyor.

Cloudflare Kayıt Linkini Buraya Koyuyorum Buradan Gidebilirsiniz.

Https://Dash.Cloudflare.Com/Sign-Up

 Kayıt Olup Gelen Mail İle Hesabımızı Doğruluyoruz Ve Giriş Yapıyoruz. Hesabınıza Giriş İçin İki Adımlı Doğrulamayı Da Kurmanızı Öneririm Ancak Şuanda Kurulumu Anlatıyoruz. Giriş Yapıktan Sonra Add Site Yazan Yere Tıklıyoruz.

Önümüze Gelen Kutucuğa Sitemizin Adını Uzantısı İle Birlikte Başında Http Veya Https Olmadan Yazıyoruz.

Ücretsiz Paketi Seçiyoruz Paranız Var İse Ücretli Olan Paketi De Seçebilirsiniz, Ekstra Özelikleri Ve Faydaları Kesinlikle Oluyor Ancak Kullanmayı Ve Yapılandırmayı Bilmeniz Gerekmekte.

Önümüze Gelen Ekranda İki Adet Nameserver Veriyor Bu Nameserverleri Domain Firmamızın Paneline Girip Nameserver Alanına Giriyoruz. Ve Tekrar Cloudflare Ekranına Gelip Domain Doğrulamasını Yapıyoruz. Eski Nameserver Üzerinde Olan Kayıtları Çekiyor Ancak Cloudflare Dns Kısmında A Kaydı Ve Cname Kayıtları Yok İse Ekranda Gördüğünüz Şekilde Yapılandırabilirsiniz İp Alanına Kendi Sunucunuzun İp Adresini Gireceksiniz Ve Proxied Olması Gerekiyor Diğer Türlü Sucunuzun İp Adresi Açıkta Kalır Proxied Yapmak İçin Kırmızı İle Seçili Alana Tıklayın Resmideki İle Aynı Olsun.

Bu Kurulum İşleminin Ardından Wordpress Kullanıyorsanız Makalemizin Devamını Okuyarak Wordpress Sitenizi Optimizasyonunu Cloudflare Tarafına Çekebilirsiniz. Dnslerinizi Aktardığınızda Mail Server Ayarlarınızı Yapmanız Gerekecek Nameserverleri Otomatik Olarak Çekti Ve Mail Ayarları Gelmediyse A Kaydı Ve Mx Kaydı Oluşturmanız Gerekecektir. Unutmadan Dnslerin Oturması 12 – 24 Saat Sürebilir.

 

Cloudflare Wordpress Kurulumu

Cloudflare Dns Kurulumunu Yaptıkan Sonra Wordpress Kurulumu İçin İki Adet Bilgi Bize Gerekli Olacak Sayfadan Çıkmadan Overwiew Kısmından Bilgileri Kopyalamayı Unutmayın.

Zone ID Ve Account ID Kısmındaki Bilgileri Kopyalayın Ve Kendi Sitenize Giriş Yapın. Eklentiler Bölümüne Geliyoruz Yeni Ekle Kısmına Giriyoruz Arama Alanına Cloudflare Yazıyoruz Resimdeki Eklentiyi Kullanıyorum Ben Onun Üzerinden Devam Edeceğim Ancak Mantık Aynı İsteyen İstediği Eklentiyi Kullanabilir.

Eklentiyi Kurup Etkinleştirdikten Sonra Ayarlar Sekmesinden Cloudflareyi Buluyoruz. Önümüze Gelen Ekranda Ya Hesap Şifrenizi Yada Demin Ki Kopyaladığımız Bilgileri İsteyecek İki Sitemde Kullanıyorum Ancak Bir Sitemde Kullanıcı Adı Ve Şifremi İstedi Diğerinde İse Zone ID Ve Account ID Girerek Kurulumu Tamamladım.

Cloudflare Ayarları İçinse Home Kısmında Ben Automatic Cache Management Sadece Aktif Olarak Kullanıyorum.

Settings Kısmında İse Always Online™ Ve Automatic HTTPS Rewrites Ayarlarını Aktif Olacak Şekilde Kullanıyorum Geri Kalan Ayarlar İçin İse Cloudflare Kendi Sitesinden Gerekli Ayarları Kurcalayarak Yapmanız Gerekecek Sunucunuzun Ve Sitenizin Durumuna Göre Ayarlar Değişkenlik Göstermekte.

 

 

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir