Android

En iyi Android Launcher uygulamaları 2021


Akıllı telefonunuzu kişiselleştirme, tema oluşturma, modlama ve ince ayar yapma söz konusu olduğunda Android, mobil işletim sistemlerinin kralıdır. Android cihazınızın görünümünü ve verdiği hissi değiştirmenin en kolay yollarından biri, bir Launcher uygulaması indirip kullanmaktır.

Günümüz akıllı telefon piyasasında Android işletim sitemi bir numaralı konumda yer almaktadır. Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlar tüm dünyada çok sayıda satılmakta ve milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır.

Android Nedir?

Android kelimesi kökenini İngilizceden almaktadır. İnsana benzeyen yaratık, insan gibi, insansı anlamlarına gelmektedir. Latince “Androides” kelimesi de İngilizce kökenli Android kelimesi ile aynı anlama gelmektedir. Androides kelimesi Eski Yunanca da “şekil, görüntü, insan, adam” kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır

Bu yazıda, özelliklerini, artılarını ve eksilerini, cihaz desteğini ve fiyatını tartışarak Android için en iyi Launcher’ları inceliyoruz.

Nova Launcher

Kolayca en iyi Android başlatıcısı olan Nova, küçük boyutu, özelleştirilebilirliği, hafif RAM kullanımı ve harika 3D efektleriyle ünlüdür. Nova’nın ayırt edici özelliklerinden bazıları, dokunma hareketleriyle uygulamaları başlatmanıza, bildirimleri genişletmenize, ana ekranları değiştirmenize olanak tanıyan benzersiz hareket kontrolüdür. Ayrıca Nova, uygulamaları gizleme, uygulama etkinliklerini başlatma, uygulama çekmecesinde sekmeler oluşturma, dock ve klasör görünümünü değiştirme ve önyüklenecek birkaç 3D geçiş animasyonuna sahip olma yeteneğine sahiptir.

Nova Launcher, özelliklerle sınırlı ücretsiz sürümde ve ücretli sürümde mevcuttur.

Apex Launcher

Apex, esnek tema seçenekleriyle öne çıkıyor. Tema A’dan arka planlar, Tema B’den simgeler vb. gibi çeşitli temaların öğelerini karıştırabilir ve eşleştirebilir. Apex ayrıca dock’a 1×1 widget’lar, özelleştirilebilir simgeler, etiketler ve çeşitli geçiş animasyonları ekleme seçeneklerine sahiptir. Apex, kaynaklar konusunda oldukça hafiftir, bu da onu daha düşük orta sınıf cihazlar için uygun hale getirir.

Apex, özelliklerle sınırlı ücretsiz bir sürümde ve ücretli bir sürümde mevcuttur.

Go Launcher EX

Go Launcher Ex’i kim bilmiyor? Muhtemelen, Play Store’da en çok indirilen başlatıcılardan biri, yalnızca Nova Launcher’dan sonra ikinci. Go Launcher tamamen tema ile ilgilidir. Kutudan çıktığı gibi, birçok uygulama için temalı simgelere ve dizininde 10000’den fazla indirilebilir temaya sahiptir. Dahili bir görev sonlandırıcı, uygulama gizleyici, uygulama dolabı ve gelişmiş geçiş efektlerine izin veren 3D Çekirdek adı verilen bir şeye sahiptir. Go Launcher, çok daha fazla temalı widget indirme seçenekleriyle birlikte 15’ten fazla önceden yüklenmiş widget seti ile birlikte gelir.

Bu en iyi Android başlatıcısının bir başka benzersiz özelliği de, eski 2.2 Froyo’dan en son 4.3 Jellybean’e kadar desteklediği geniş Android yelpazesidir. Tek olumsuz nokta, Go Launcher’ın stok Android tabanlı launcher’lar kadar hafif olmaması, oldukça fazla RAM tüketmesi, bu nedenle daha eski ve daha yavaş telefonları olan kişiler için uygun olmayabilir. Go Launcher ayrıca uygulama içi reklamları, dikey yuvayı, daha fazla 3B çekirdek efekti, daha fazla hareketi ve diğer özellikleri kaldıran ücretli bir sürüme sahiptir.

ADW Launcher

ADW, Nova veya Apex gibi görünüm ve his olarak stok olmaması dışında, başka bir stok Android tabanlı başlatıcıdır. ADW’nin ayırt edici noktası, Android 1.6 Donut’tan Android 4.3 Jellybean’e kadar çok çeşitli Android sürümlerini desteklemesidir . ADW, binlerce simge paketi ve tema ile son derece özelleştirilebilir. Ayrıca indirilebilir birkaç temayı beğeninize göre karıştırmanıza ve eşleştirmenize olanak tanır. ADW, yapılandırılabilir bir masaüstü düzenine, desteklenmeyen widget’lar için yeniden boyutlandırma widget’ına, özelleştirilebilir yuvalara, değiştirilebilir metin rengine, animasyona, boyuta, okunmamış bildirim sayacına vb. sahiptir.

ADW ayrıca, 10 uygulama çekmecesi stili, çok sayıda masaüstü animasyonu ve özel düzeniniz için yedekleme ve geri yükleme dahil olmak üzere çok daha fazla özelliğe sahip olan ücretli bir ADW Launcher EX sürümüne sahiptir.

Action Launcher Pro

Action Launcher Pro tamamen farklı bir türdür. Geleneksel bir uygulama çekmecesi yoktur, bunun yerine menüde sol taraftan bir slayt seçer. Action Launcher, widget’lara erişmenin benzersiz bir yolu olan ‘Panjurlar’ ile ayırt edilir. Küçük bir açılır pencerede o uygulamanın widget’ına erişmek için ana ekranda bir kısayol oluşturmanız ve üzerinde yukarı kaydırmanız yeterlidir. Action Launcher ayrıca geleneksel klasörlerin yenilikçi bir şekilde yeniden düşünüldüğü ‘Kapaklar’ı da içeriyor. Bir klasör oluşturup onu bir kapak haline getiriyorsunuz. Ardından, üzerine dokunduğunuzda klasördeki ilk uygulamayı/kısayolu açar, ancak yukarı kaydırdığınızda klasörün tüm içeriğini gösterir.

Action Launcher ayrıca, doğrudan ana ekranınızdan Uygulamalar, Kişiler, Müzik, İnternet vb. aramanıza izin veren benzersiz arama özelliklerine sahiptir, böylece çabayı en aza indirir. Action Launcher, kendisini tema haline getirmek için diğer başlatıcılar için simge paketlerini kullanabilir.


Bunun gibi başka faydalı makaleleri mi arıyorsunuz? Eğer öyleyseniz, daha fazlası için bugün sitemizin geri kalanını kontrol ettiğinizden emin olmalısınız!


Yorumlarda makale hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin. İçerik hoşunuza gittiyse ilginizi çekebilecek 2022 Yılında Çıkacak Akıllı Telefon Modelleri yazımızı okumanızı öneririz.

Emre Aslanhan

İletişim emre.aslanhan@gecbunlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.