İOS 13 ile iPhone’lara karanlık mod renk şeması geliyor
Merhaba karanlık, yeni arkadaşım: iOS 13, yerel Apple uygulamalarını gözlerinize daha kolay kararmış bir renk düzenine geçirmenize izin verecek.
Apple’ın yıllık geliştirici konferansı WWDC, Apple’ın donanımını yeni yıl boyunca güçlendirmek için kullanılan genel yazılım duyurularını bir araya getirdi. Bunlar arasında: Apple’ın iPhone’lar için işletim sisteminin en yeni sürümü olan iOS 13 çalıştıran cihazlar için alternatif bir karanlık mod renk şeması. Etkinleştirdiğinizde, telefonunuz açık renkli arabirimleri Haritalar, Posta ve Mesajlar gibi yerel Apple uygulamalarında daha koyu bir tasarıma değiştirir.
Uzun süren söylenti açıklaması pek sürpriz olmadı. Daha geçen hafta, Apple’ın 9 – 5Mac’de ortaya çıkan karanlık modu kullandığını gösteren ekran görüntüleri sızdırıldı. Ayrıca, Google’ın Android Q kullanıcıları için geçen ay G / Ç geliştirici konferansında benzer bir özellik sunduğunu da belirtmekte fayda var.
Apple’ın yıllık geliştirici sözleşmesi Pazartesi günü San Jose, California’daki McEnery Kongre Merkezi’nde başladı (karanlık mod hayranları için yeterince uygun olan şovun açılış videosunda Jack White’ın “Sanırım Uyumaya Gidiyorum” şarkısı vardı). Konfabat 30. yılında ve Apple’ın geliştirici konferansını San Jose’de yapması için üçüncü yıl oldu. Kaliforniya – ABD’nin üçüncü ve ABD’nin en büyük üçüncü şehri olan şehir, San Francisco’nun yaklaşık 50 mil güneyinde ve Apple’ın Cupertino’daki genel merkezinden sadece 10 mil uzakta.
WWDC, Apple’ın yıl içinde cihazlara erişecek en yeni yazılım ve hizmetleri ayrıntılarıyla verdiği yerdir. Şirket, donanımı için en iyi şekilde bilinir, ancak donanımının yazılımıyla sorunsuz bir şekilde entegrasyonu, Apple’ı rakiplerinden ayıran şeydir. Apple’ın ürünlerinin her yönünü kontrol etme yeteneği – Steve Jobs ve Steve Wozniak şirketi 1976’da kurduğunda başlayan bir şey – onu teknolojideki en güçlü şirket haline getirmenin anahtarı olmuştur.
2018 yılının sonunda, Ocak ayı sonlarında yaptığı çeyreklik raporunda, dünyada aktif olarak kullanılan 1.4 milyar Apple cihazı vardı. 900 milyondan fazlası iPhone’lardı.
Bu arada, Apple hiç olmadığı kadar farklı işletim sistemlerine sahip. İPhone’lar ve iPad’ler için iOS, bilgisayarları için MacOS, Apple TV için tvOS ve Apple Watch için watchOS var. Sonra Apple Pay, iTunes, Apple Müzik, App Store, iCloud, HomeKit ve diğer çeşitli uygulamalar ve hizmetler var. Apple’ın WWDC’de yazılımının sonraki sürümleriyle güçlü bir etki bırakması çok önemlidir.
24 Şubat’tan itibaren, Apple’ın piyasadaki mobil cihazlarının% 83’ü, şirketin 2018 sonundan itibaren mobil yazılımı olan iOS 12’yi kullanıyordu. Başka bir% 12’si iOS 11 kullandı ve cihazların% 5’i şirketin geliştirici kontrol paneline göre daha eski bir sürümde çalıştı. . Buna karşılık, Android cihazların yalnızca% 10’u Google’ın 7 Mayıs’tan itibaren Pie adı verilen en yeni yazılımını kullanıyordu.
Apple’ın WWDC sunumunun geçtiğimiz yıl sonunda, şirket iOS cihazları için geliştirilen uygulamaların Mac’lere alınmasını kolaylaştırma çabası olan Project Marzipan’a gizli bir zirve yaptı. Eylül ayında yayımlanan MacOS güncellemesi, Apple’ın iOS tabanlı dört uygulamasından oluşuyordu.