Bilgisayar Genel

Kendinize Oyun Bilgisayarı Nasıl Tasarlarsınız?

Bütçenizi Kontrol Edin

Günümüzde mevcut olan çoğu oyun, kullanıcıları için daha gerçekçi ve optimal bir oyun deneyimi sağlıyor. Ancak oyunlardaki güncellemeler bazen yüksek performanslı bir bilgisayar gerektirebilir, bu nedenle oyuncular artık birçok oyunun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılayabilecek iyi bir oyun bilgisayarı için yatırım yapıyor.

Video oyunlarının bir eğlence biçimi olarak yükselişi, çeşitliliği ve etkileşim değeri nedeniyle geniş çapta popüler hale geldi. Oyuncuların, gerçek dünyada başka türlü imkansız olan hedeflere ulaşabilecekleri ve görevleri gerçekleştirebilecekleri alternatif bir gerçekliğe kendilerini tamamen kaptırmalarını sağlar.

Birçok oyun tutkunu, kendi setlerini tercihlerine göre tasarlar, ancak bu biraz zor olabilir. Ancak, kendi bilgisayarınızı oluşturmak zor olmak zorunda değildir. Kendi oyun bilgisayarınızı tasarlamaya şu şekilde başlayabilirsiniz:

1. Bütçenizi Kontrol Edin

Öncelikle eksiksiz bir oyun bilgisayarı için ne kadar harcamaya hazır olduğunuzu düşünün. Bütçeniz satın alabileceğiniz ürünleri belirleyecektir. Çoğu yapı, birkaç yüz türk lirasından veya 1000 tl’den fazlasına mal olacak.

Sıkı bir bütçeniz varsa endişelenmeyin. Kaliteli parçalarla bir oyun bilgisayarı yapmak imkansız değil . Araştırmanızı yaptığınız sürece, paranızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

2. Doğru Parçaları Alın

İhtiyacınız olan bileşenlerle ilgili fırsatlar bulmak nispeten kolay olsa da, hangi parçaların birlikte iyi çalıştığını ve hangi öğelerin size paranızın karşılığını vereceğini de seçmelisiniz. Kendi oyun bilgisayarınızı tasarlamak ve oluşturmak için ihtiyacınız olan en önemli öğelerin bir listesi:

•  İşlemci veya CPU

İşlemci veya Merkezi İşlem Birimi, bilgisayarın beynidir. Daha iyi oyun performansı için, çoğu oyun çalıştırmak için birden fazla çekirdek kullandığından ve saat hızı işlemcinizin her saniyede ne kadar hızlı performans göstereceğini belirlediğinden, en az 3,5 GHz saat hızına sahip dört çekirdekli bir CPU seçin.

•  Anakart

Tüm donanımınızı destekleyebilecek bir anakart seçin. CPU’nuzla aynı sokete, en az bir tam hızlı PCI Express x16 yuvasına sahip olmalı ve en az 16 GB RAM barındırabilir. Göz önünde bulundurmanız gereken diğer bileşenler, Wi-Fi ve Bluetooth özellikleri, USB bağlantı noktaları ve yerleşik sestir.

•  GPU veya Grafik İşlem Birimi

Bu bileşen, oyun PC’nizdeki grafiklerden sorumludur. Birçok popüler video oyunu yüksek çözünürlüklü grafiklere sahiptir. Saniyede en az 30 kare ile oyunları çalıştırabilen bir GPU seçin. Fps, oyunlarınızın ekranda ne kadar düzgün görüneceğini etkiler. Kare hızları ne kadar yüksek olursa, oyun deneyiminiz o kadar akıcı ve hızlı olur. Fiyat noktaları, bir GPU’nun kapasitesine göre farklılık gösterecektir. AMD, paranın karşılığını veren iyi bütçeli modellere sahipken, NVidia, 2K ve 4K oyunları sorunsuz çalıştırabilen orta ila üst düzey işlemcilere sahiptir.

oyun bilgisayarı laptop
oyun bilgisayarı laptop

 

•  Depolama

Daha hızlı, daha dayanıklı ve daha hafif bir depolama istiyorsanız katı hal sürücüleri (SSD’ler) edinin. Birkaç oyun kaydetmek için 500 GB depolama yeterlidir, ancak gelişmiş programlamaya sahip modern video oyunları 100 GB veya daha fazlasını gerektirebilir, bu nedenle en az 1 TB almak en iyisidir. aksi takdirde bilgisayarınızda yer açmak için  kendinizi diğer uygulamaları silerken bulacaksınız. buda yeni indirmeler veya güncellemeler alamamınızı gerektirebilir.

•  Bellek veya RAM

Satın alacağınız RAM’in bir sınırı yoktur, çünkü bellek ne kadar büyükse o kadar iyidir. Çoğu oyun sistemi 8 GB veya 16 GB RAM ile iyi çalışabilir, ancak yüksek çözünürlüklü grafiklerle ve gecikme kasma gibi sorunlar olmadan oyununuzu oynamak istiyorsanız biraz daha yüksek kapasiteli bir tane satın almakta fayda var diyebiliz.

•  Güç Kaynağı

Orta sınıf bir oyun bilgisayarı 450-600 W PSU’larda çalışabilirken, üst düzey bir yapı 700 watt veya daha fazlasını gerektirebilir. Tüm bileşenlerinizi çalıştırmak için ne kadar watt gerektiğini belirlemek için bir güç kaynağı hesaplayıcısı kullanabilirsiniz.

Kendi PC’nizi kurmadan önce ihtiyaç duyacağınız diğer bileşenler bir kasa, iyi bir monitör veya TV, fare, klavye, işletim sistemi ve oyun setinizi kişiselleştirmek için satın alabileceğiniz diğer oyun aksesuarlarıdır.

3. Son Olarak Her Şeyi Birleştirin

Tüm bileşenleri hazırladıktan sonra montaja başlayabilirsiniz . İlk başta karmaşık bulabilirsiniz, ancak bir kez başladığınızda, tüm bileşenlerin zahmetsizce birbirine uyacak şekilde tasarlandığını göreceksiniz. Tüm parçalar uyumlu olduğu sürece, oyun bilgisayarınızı bir araya getirmeyi bitirmeniz an meselesi.

Sonuç

Kendi oyun bilgisayarınızı tasarlamak oldukça zor olabilir, ancak böyle olması gerekmiyor. Kendi hoşunuza giden tüm bileşenleri seçebildiğiniz için bu eğlenceli olabilir. İşlemi bitirdikten sonra, oyun bilgisayarınızın ne kadar iyi sonuç verdiğine kendiniz bile şaşırabilirsiniz.

Bunun gibi başka faydalı makaleleri mi arıyorsunuz? Eğer öyleyseniz, daha fazlası için bugün sitemizin geri kalanını kontrol ettiğinizden emin olmalısınız!

Yorumlarda bu makale hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin. İçerik hoşunuza gittiyse ilginizi çekebilecek Ucuz Fiyatlı Bilgisayar Toplama Rehberi yazımızı okumanızı öneririz.

Emre Aslanhan

İletişim emre.aslanhan@gecbunlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.