26 Aralık 1941 senesinde, Ali Şen’in oğlu olarak Adana isimli şehrimizde dünyaya gelen Şener Şen, Kepirtepe Köy Enstitüsünden mezun olmuş ve öğretmen olarak Kocaeli’ne atanmıştır. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başlayan Şen, babası gibi sinema sanatçısı olmak istemediği için tiyatro oyunculuğuna kendisini adamıştır. Radyo tiyatrolarında da bir süre görev almıştır. Tiyatro kazancı yetmediği için sinemaya girmek zorunda kalmıştır. Şener şen hayatı boyunca iki kez evlenmiş olup, ilk evliliğinden bir kız çocuğu sahibi olarak bilinmektedir. 1989 senesinde ise Sermin Hürmeniç’le ikinci evliliğini yapmıştır. Çift 1997 senesi itibariyle boşanmıştır.
İçindekiler tablosu
Şener Şen’in Muş Yaşamı Hakkında Yorumu
Şener Şen’e yöneltilen Muş’da yaşam zor mu? Sorusuna karşılık olarak vermiş olduğu cevap: “Hayır, esas, oyunculuk zor oldu. Biz farklı yetiştik. Zorluk bize öğretilmedi. “Bunu yapamam” diye bir şey bilmezdik. “Bu yapılacak!” denirdi, yapardık. Yokluğun ve mücadelenin getirdiği bir şeydir. El bebek gül bebek büyümediğimiz için… Evde Yemek var mı? Nasıl yaşayacağız?Gelip köylerde duramayanlar da oldu ama benim için doğaldı. Benden kötü durumda olanlar vardı. Benim lojmanım var, maaşım var. Yetinmek ve eldekinin değerini bilmek üzerine eğitildik biz. O dönemin insanı böyleydi. Ama şimdi aynı Şener miyim? Tabii ki değilim.” Olarak kayıtlara geçmiş oldu.
Şener Şen’in Oynamış Olduğu Yapımlarla İlgili Vefa Yorumu
“Derler ya “Ben hiç değişmedim”… Değişmişimdir. Ün, şöhret, para… Değiştirmemesi mümkün değildir. Ama bu ünvanların altında ezilmek istemiyorum. Beni yönlendirmesini istemiyorum. İçimdeki çocuk diyelim -klasik olsun- onu korumaya çalışıyorum. Çünkü benim yaratıcılığımı ve oyunculuğumu o çocuk tetikliyor. İstesem çok lüks yerlerde oturabilirim, her gece bir yerlerde dolaşabilirim, medyatik yerlerde görünürüm, Manhattan’da dairem olabilir. Bunlar beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Tersine böyle bir yaşam biçiminin bendeki saflığı ve içimdeki heyecanı yok edeceğini sanıyorum. Çünkü bozulmamak mümkün değil.”
Şener Şen’den Kemal Sunal Yorumu
“Kemal’in işi benden zordu. O gerçek stardır. Yani senaryoya, hikâyeye bakmadan, sırf ismi var diye filmine gidilen adamdı… Seyircisini yanıltmadı zaten, bekleneni hep verdi. Yoksul, ezik, fakat toplumun ortak bilgeliğini, kurnazlığını taşıyan tiplerdi. Hikâyenin sonunda zafer onundu. Bu formülü bütün filmlerinde kullandı. Bu avantajlıydı; seyirci ne göreceğini tahmin edebiliyordu ama ‘İnek Şaban’ gibi tiplemeler üzerine yapıştı. Halk ona ‘Salako’, ‘Şaban’ diye bağırıyordu. E Kemal o değil! Canlandırdığı karakterler bunlar. Tabii ki rahatsız oluyordu.”
Şener Şen’in Görev Aldığı Yapımlar Nelerdir?
- Yaşasın Hayat
- Hizmetçi Dediğin Böyle Olur
- Sözde Kızlar
- Kadın Satılmaz
- Altın Prens Devler Ülkesinde
- Görünce Kurşunlayın
- Katerina
- Aşk Mahkumu
- Bitirimler Sosyetede
- Bir Demet Menekşe
- Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
- Ayrı Dünyalar
- Bak Yeşil Yeşil
- Bizim Aile
- Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
- Aptal Şampiyon
- Hababam Sınıfı Uyanıyor
- Tosun Paşa
- Süt Kardeşler
- Hababam Sınıfı Tatilde
- Şabanoğlu Şaban
- Çöpçüler Kralı
- Gülen Gözler
- Kibar Feyzo
- Sultan
- Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor
- Neşeli Günler
- Erkek Güzeli Sefil Bilo
- N’olacak Şimdi
- Banker Bilo
- Gırgıriyede Şenlik Var
- Davaro
- Adile Teyze
- Çiçek Abbas
- Dolap Beygiri
- Gırgıriyede Cümbüş Var
- Şekerpare
- Şalvar Davası
- Gırgıriyede Büyük Seçim
- Namuslu
- Züğürt Ağa
- Aşık Oldum
- Çıplak Vatandaş
- Milyarder
- Değirmen
- Muhsin Bey
- Selamsız Bandosu
- Zengin Mutfağı
- Arabesk
- Yasemin
- Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
- Gölge Oyunu
- Amerikalı
- Eşkıya
- İkinci Bahar
- Gönül Yarası
- Kabadayı
- Av Mevsimi
- Yol Ayrımı
- Othello
- Cyrao de Bergerac
- Oyun Nasıl Oynanmalı
- Zengin Mutfağı
- Sersem Kocanın Kurnaz Karısı
- Hababam Sınıfı Müzikali
- Neşe-i Muhabbet
- Sade Vatandaş Şvayk Hitler’e Karşı
- Keşanlı Ali Destanı
- Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra
- Mucizeler Komedisi
- Zengin Mutfağı