Trello Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
Teknoloji tutkunlarının ilgisini çeken Trello, günümüzde oldukça popüler. Peki Trello nedir ve nasıl kullanılır? İşte detaylar…
İçindekiler tablosu
Trello Nedir?
Dijital ajanda programları son dönemlerde kullanıcıların ilgisini çekiyor. Bu sayede kullanıcılar zamanı etkin ve verimli bir biçimde kullanıyor. Yaşamınızı planlamayı seviyorsanız bu tür ajandalarla işinizi kolay hale dönüştürebilirsiniz. İstediğiniz yer ve zamanda kullanabileceğiniz dijital ajandalar arasında Trello da var. Daha önce bu tür bir uygulama kullanmadıysanız Trello’nun ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse Trello ne işe yarar?
Bilindiği gibi plan yapmak ve işleri bu şekilde ilerletmek, yaşamın her alanında önemlidir. Hem eğitim hem de iş yaşamında yapılacakları ve zamanı organize ederek sorunsuz bir şekilde ilerlenebilir. Özellikle de ekip çalışması mevzu bahis olduğunda işleri rutin bir şekilde yürütmek için planlama bir hayli gerekli. Fakat sadece bu aşamada değil, günlük yaşamda da işleri planlamak birçok kişinin tercihi oluyor. Böylece zamanı maksimum oranda verimli kullanmak mümkün.
Yapılacakları ve zamanı planlamak için kullanabileceğiniz birçok farklı dijital araç var. Bunun bireysel şekilde yapacaksanız bir ajanda edinerek zamanınızı planlayabilir. Ekip çalışmaları için de dijital ajandaları kullanabilirsiniz. Bunun sonucunda ekibinizle iyi bir iş yönetim süreci yaşayabilirsiniz.
Son yıllarda iş dünyasında en fazla kullanılan uygulamalardan Trello, aslında dijital bir ajanda türü. Bir başka ifade ile onu bir iş planlama ve düzenleme programı olarak isimlendirebiliriz. Bu program bütün işlerinizi, projelerinizi veya yapacaklarınızı, kısacası yaşamınızı organize etmek için gereken bütün her şeyi sizlere sunar.
2011 senesinden beri aktif olarak kullanılan Trello, yapılacak olan işlerle yapmış olduklarınızı aynı zamanda görüntülemenize imkan sağlar. Bu özellik nedeniyle de projelerinizi yönetmek çok daha basit hale geliyor. Çoğunlukla iş yaşamında kullanılıyor. Fakat ekip çalışmaları için de kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda uygulamayı bireysel olarak da kullanabilirsiniz.
Trello Nasıl Kullanılır?
Trello nedir diyenler, Trello nasıl kullanılır sorusuna da yanıt arıyor. Bu aracı kullanmak çok kolay. Uygulamayı kullanmaya başlamak için ilk olarak hesap açmanız lazım. Hesabınızı kısa bir süre içinde açabilirsiniz. Profilinize giriş yaptıktan sonra hızlı bir biçimde planlamalarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.
Temel olarak Trello pano sistemiyle çalışan bir program olarak bilinir. Bu sistem bazı parametreler ile çalışır. Bunları panolar, listeler ve kartlar olarak 3’e ayırabilirsiniz. Uygulamayı kullanmak için bunların ne işe yaradığını anlamak lazım. Böylece istediğiniz gibi bir planlama süreci elde edebilirsiniz.
Platformda yer alan panolar, genel bir çalışma alanıdır. Organize etmek istediğiniz projeler manasına gelir. Birden çok panoyu aynı zamanda yönetmenizi sağlar. Farklı başlıklar altında farklı işleriniz için planlamalar yapabilirsiniz. Hazırladığınız bu genel çalışma alanları ile listeler ve kartlar oluşturursunuz.
Listeler ise hazırladığınız bir panoda farklı amaçlar için kullanabileceğiniz sütunlar manasına gelir. Panoda istediğiniz sayıda liste hazırlayabilirsiniz. Bunları farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Ekipteki kişilerin yapmaları gerekenleri barındıran bir liste düzeneği de kurabilirsiniz.
Trello kartlar ise listelerde yer alan işler olarak kaşınıza çıkar. Kartların Trello’daki planlama sırasında kullanılan en küçük birimdir. Listelere dahil ettiğiniz kartlarla birçok şeyi yapabilirsiniz. Çünkü Trello üzerinde kartlar istediğiniz biçimde özelleştirilebilir. Mesela bu kartlara notlar, resimler ya da şablonlar ekleyebilirsiniz.
Trello Üyeliği Nasıl Açılır?
Trello üyelik nasıl açılır merak ediliyor. Yazımızda Trello nedir açıklarken bu platforma nasıl üye olabileceğinizden de bahsedelim. Şüphesiz ki Trello her geçen gün daha fazla kullanıcının favorisi oluyor. Dijital ajanda aracını kullanmak için ilk olarak üyelik oluşturmanız gerek. Bunun için yapmanız gerekenler:
- Hesap açmak için ilk olarak Trello’nun resmi web sitesine gidin.
- Sonrasında sağ üst alanda karşınıza çıkan Trello’yu ücretsiz edinin kısmına dokunun.
- Hesabı oluşturmak için e-mail adresinizi yazın.
- Ardından hesap açmak için girmeniz gereken diğer bilgileri yazın ve şifre oluşturun. Böylece hesabınız kolayca açılacak.
Trello’da Nasıl Proje Oluşturulur?
Trello’da proje oluşturma işlemleri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Üyeliğin nasıl açıldığını anlattık. Şimdi ise proje oluşturma adımlarına değinelim. Proje oluşturmak için şunları yapın:
- İlk önce hesabınıza giriş yapın ve kişisel pano bölümünün altında konumlanan yeni bir pano oluştura tıklayın. Böylece pano hazırlamış olacaksınız.
- Bu noktada ilk olarak panoya isim verin. Hangi amaç ile panoyu kullanacaksanız o şekilde isim girin. İsimlendirme işlemi bitince isterseniz arka plan rengini güncelleyebilirsiniz.
- Panoyu ekip olarak kullanacaksanız panoya kimlerin erişim sağlayabileceğini belirtin.
- Hazırladığınız panoya tıklayınca bir liste ekle seçeneği çıkacak. Bu seçeneğe tıklayıp panoya istediğiniz kadar liste ekleyebilirsiniz.
- Listeyi açınca göreceğiniz kart ekle bölümüne basıp listenizi ayrıntılı şekilde oluşturabilirsiniz.
Trello ile Neler Yapılabilir?
Trello nedir diyenler için bir başka önemli husus ise Trello ne işe yarar sorusunun yanıtıdır. Zamanınızı ve bütün işlerinizi organize etmenizi sağlayan bu araç sayesinde vaktinizi rahat ve kolay biçimde planlayabilirsiniz. Uygulama genel olarak iş yaşamında tercih edilir. Ekip çalışması için de çok uygun olduğunu belirtelim. Ayrıca farklı cihazlarda da kullanım imkanı sunar. Her şeyi planlamak ve organize etmek için Trello’nun gücünden yararlanabilirsiniz. Bu araç ile yapabileceklerinizden bazıları:
- Önemli anları kaydedebilirsiniz.
- Tatilinizi planlayabilirsiniz.
- İzleme listesi oluşturabilirsiniz.
- Çalışma planı hazırlayabilirsiniz.
- Bütçenizi yönetebilirsiniz.
- Gününüzü planlayabilirsiniz.
Trello nedir ne işe yarar açıkladık. Umuyoruz ki içeriğimiz, aklınıza takılanlara yanıt vermiştir.