Oyun DünyasıOyun Tanıtımları

2021 Yılında En İyi 5 Bilgisayar Oyunu

2021  yılı oyun severler için çok güzel bir olacak. Bunun işaret fişeklerini 2020 yılında yayınlanan oyunlarla aslında biliyoruz. Covid-19 sebebiyle pek çok insan evden dışarı çıkamıyor. Bu da doğal olarak bilgisayar ve Playstation oyunlarına olan ilgiyi bir bir kat daha artırıyor. Bundan dolayı binlerce insan 2021 yılında oynamak için en iyi oyunları araştırıyor. Bu listemizde önceden beridir hayatımızda olan oyunların yanı sıra bazı yeni çıkan oyunlara da yer vereceğiz.

Yıllar ilerledikçe insanların oyun oynama tarzları ve zevkleri de değişiyor. Önceden internet hızları düşüktü ve çoğu insanın internete erişimi de yoktu. Bundan dolayı daha çok single-player oyunlar tercih ediliyordu. Bu oyunlar daha çok satıyordu.

Ama artık internetin de yaygınlaşmasıyla beraber insanlar hikayeli oyunlardan yüz çevirir oldular. Onun yerine artık online, çok oyunculu oyunlar tercih edilmeye başlandı. Bu yönüyle oyun sektörünün de büyük bir değişim içinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu kısa girişten sonra sizleri listemizle baş başa bırakalım; keyifli okumalar!

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kuşkusuz 2020’nin en çok sükse yapan oyunuydu denilebilir. Bunun çok değişik sebepleri olsa da en başta gelen sebep oyun hakkındaki büyük beklentilerdi. Oyun witcher 3 oyununun yaratıcısı CD Projekt isimli oyun firmasının merakla beklenen oyunuydu. Bu anlamda beklentiler çok büyüktü. Ama 2020 yılının sonlarında gördüğümüz bu oyun büyük bir hayal kırıklığı olmuştu ve haliyle beklentileri karşılayamamıştı. Oyundaki çok bariz takılamalar ve bug’lar oyunu oynanılamaz bir hale getiriyordu. Ama yine de oyun piyasaya çıkışındaki fiyaskoya rağmen büyük geliştirme ve destek aldı. Bu da oyundaki hataların düzeltilmesi anlamında geliyordu. Bu anlamda hatalrına rağmen oynamassı zevkli bir oyun. Kendine özgü yarattığı fütüristik dünyasıyla bir şans verilmesi gereken bir oyun. Oyundaki yazılımsal hataların yeni gelecek güncellemelerle yok edilmesi planlanıyor. Bu yüzden 2021 yılı Cyberpunk için bir yeniden doğuş yılı olabilir.

Among Us

Among us oyunu 2020 yılını sallayan oyunlardan birisi. Oyun gerçekten güzel kurgusu ve aslında oldukça basitolan oyun yapısıyla milyonlarca oyuncu çekti. Bu anlamda büyük bir başarı hikayesi olarak düşünülebilir. Oyun 2018 yılında ilk lansmanını yapmıştı. Ama asıl patlamayı 2020 yılında twitch yayıncıları vasıtasıyla yaptı. Çok oyunculu ve zevkli bir oyun tecrübesi sunan among us 2021 yılında da en popüler oyunlardan biri olmaya devam edecek gibi duruyor. Oyunumuzun kurgusu aslında oldukça basit ve eğlenceli. Aralarında iki tane impostor (katil) olan bir grup kişi oyuna giriyorlar. Katillerin görevi oyundaki diğer kişileri öldürmek. İmpostor dışındakiler ise katillerin kim olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Oyun discord üzerinden tartışmalı bir şekilde oynanıldığı zaman iki kat daha zevkli oluyor diyebiliriz.

Horizon zero Dawn ilk başlarda Playstation oyunu olarak piyasaya çıkmıştı. Lakin yapımcı firma 2020 yılında PC versiyonunu da yaptı ve çıkarttı.  Tam bir aksiyon oyunu olan horizon oyunu uzak bir gelecekte kıyamet senaryosunun işlendiği bir dünyada değişik yaratıkları avlamaya çalışan bir karakterin hikayesini anlatıyor. Bu anlamda çok canlı ve çeşitli bir aksiyon sunduğu söylenebilir. Dünyada artık insanların kalmadığı, her şeyin robotların hakimiyetine girdiği bir gelecekte bu robotları alt etmeye çalışıyoruz. 2021 yılında oynanılması muhtemel en popüler oyunlardan birisi de Horizon zero olacak gibi görünüyor.

Red Dead Redemption 2

Red dead redemption 2 oyunu aslında yeni bir oyun değil. Oyun 2018 yılında ilk kez piyasaya PS oyunu olarak çıkıyor. Sonradan PC versiyonu da çıkınca oldukça popülerleşmeye başlıyor. Oyun bir açık dünya oyunu olduğu için aynı zamanda bir tek kişilik oyun olduğunu da söyleyebiliriz. Oyun hikayesi vahşi batıda geçiyor. Grafikleri ve oyun deneyimi olarak çok beğenildi. Bu yüzden dolayı da hala eskiyecek gibi görünmüyor. 2021 yılında da en çok oynanan oyunlardan biri olacağa benziyor. Oyun gerçek bir vahşi batı deneyimi sunuyor. Bunu yaparken de asla oyuncuyu sıkmıyor ve yan görevler veriyor. Bu sayede oyuncular ana görevlerin dışında da oyunda vakit geçirebiliyorlar.

Valorant

Valorant oyunu riot games tarafından 2020 yılında piyasaya çıkarılan FPS oyunu. Oyun 2019 yılından itibaren oldukça merakla bekleniyordu. İlk çıktığında da çok beğenildi ve milyonlarca anlık oyuncuya ulaştılar. Valorant oyun dinamikleri açısında CS’ye çok benzese de CS ile farklılaştığı birçok alanı var. Oyundaki silahlardan karakterlere her şey baştan başa çok farklı ve özgün. Bu sayede oyunculara yepyeni bir oyun dünyası ve çevre yarattılar. Oyun şuanda twitch platformu üzerinde en çok izlenen oyunlar arasında yerini almış durumda. Riot games denince aklımıza dünya genelinde yapılan turnuvalar geliyor. İlerleyen yıllarda da valorant turnuvalarını çokça duyacağız gibi duruyor. Bu anlamda 2021 yılında valorant ismini daha çok duyacağız.

 

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.