Oyun Dünyası

En Çok Oynanan Çocuk Oyunları

Çocukların zekâ ve beyin gelişimini artırmak için oynadıkları oyunların katkısı şüphesiz ki fazladır. Ancak buna yönelik hazırlanmış oyunları ebeveynler olarak dikkatli bir şekilde seçmek gerekiyor. Aksi halde çocuğunuzun bilinçaltına kötü niyetli kişilerin beklenti ve fikirlerinin yerleşmesi de söz konusu olabilir. Dünya genelinde beyin ve zekâ gelişimini artıran ve en çok oynanan çocuk oyunları arasında sizin için seçtiğimiz bu listenin yararlı olacağını tahmin ediyoruz.

Frisbee Forever 2

Uçan frizbi karakterinin bulunduğu Frisbee Forever 2, 3 boyutlu oyunlardan biri olarak öne çıkıyor. Karmaşık bir yapıda olmaması nedeniyle her çocuğun rahatlıkla oynayabileceği oyunlardan biridir. Üstelik ilerleme seviyesine ve sonraki görevlere göre oyunun zeka gelişimini desteklediğini söyleyebiliriz.

New Super Lucky’s Tale

Oyunun temel mantığı tıpkı Süper Mario oyunundaki gibidir. Oyundaki tilki karakterinin oyun içerisinde yeni keşifler yapması ve arkadaşlar edinmesine dayalı bir oyundur. Dolayısıyla da çocuklar için tasarlanmış en iyi oyunlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yapılan keşiflerle birlikte çocuğunuz yeni bir dünyayı tanımaya başlayacaktır. Oyun genel olarak değerlendirildiği zaman çocukların sosyal gelişimine katkı sunabileceğini söylemek mümkündür.

World Of Goo

Bilgisayarlar ve mobil cihazlarda oynanabilen World Of Goo en çok oynanan çocuk oyunları arasında yer alıyor. Basit bulmaca mantığı ile hazırlanan oyun, doğrudan zeka gelişimine katkı sunabilecek özellikler taşıyor.

Başlangıçta biraz zorluk çekilecek olsa da, oyunun mantığını kavradıktan sonra her oyunda olduğu gibi çocuğunuz bundan daha fazla zevk almaya başlayacaktır. Çizgi film animasyonlarına benzer tasarımının yanı sıra çocuklar için eğlenceli müziklerin çaldığı oyunu tavsiye edebiliriz.

Subnautica

Bu oyunun çok küçük yaşlarda ki çocuklar için uygun olmadığını hemen belirtelim. En iyi çocuk oyunları arasında çocukların mücadeleci yönünü geliştirmek için tavsiye edebileceğimiz oyunlardan biridir. Subnautica, hayatta kalma mücadelesine dayalı içeriği ile dikkat çekiyor. Oyun şiddet içermeyip sadece su altında hayatta kalmak için kaynakları toplayıp çeşitli üretimler yapılmasına dayalıdır. Diğer taraftan tehlikelerden kurtulmakta bu oyunun birer parçasıdır.

Okyanusun altında elde edilen kaynaklarla hayatta kalırken bir yandan da üretim yaparak hayatını zorlu şartlarına karşı direnci artırmak gerekiyor. Dolayısıyla burada tehlikelerden korunmamak halinde çocuğunuzun olumsuz etkilenebileceğini de belirtmek gerekir. Bu yüzden 9 yaş altı çocuklar için bu oyunun birtakım sakıncaları da olabilir.

Fruit Ninja

Öğretici ve eğlenceli yanlarıyla dikkat çeken fruit ninja, en çok oynanan çocuk oyunları arasındadır. Mobil platformlar için geliştirilen oyunun göz ve el becerilerini geliştirmek için faydaları bulunsa da, meyveleri kesmeye yönelik olması ve kısmen şiddet içermesi nedeniyle 12 yaş altı çocuklara tavsiye edilmemektedir.

Mekorama

Mobil cihazlarda çocukların oynayabileceği oyunlardan biridir. Robotlar ile oynanan oyunun en önemli yanı zeka gelişimini desteklemesidir. Bulmaca oyunlarından biri olan mekorama, beyinsel fonksiyonların artmasına ve zeka gelişimine katkılar sunar.

Rocket League

Kurtarış ve gol atma gibi futbol aktivitelerine dayanan oyun, sıra dışı futboldan oldukça farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Oyunda kurtarışları ve golleri arabalarla yapmanız gerekiyor. Çevrimiçi oynandığı gibi tek oyunculu olarak da oynanabilmektedir. Stratejik hamleler yapma konusunda çocuğunuzun gelişimine katkısı bulunabilecek bir oyundur.

Minecraft

Minecraft en çok oynanan çocuk oyunları arasında yer alsa da, her yaş grubundan insanın da severek oynadıkları oyunlardan biridir. Küplerle oynanan ve yaratıcılığa dayalı olan oyun, dolayısıyla zekâ gelişimine katkı sağlıyor.

Toca Kitchen 2

Bir restoran yönetimine dayalı olan oyunun müzikleri ve grafik özellikleri son derece eğlendiricidir. Çocuğunuzun keyif alarak oynayacağı oyunda yemek pişirme gibi çeşitli aktiviteler bulunuyor. Bu yüzden kişisel gelişimin artmasına yardımcı olabilecek oyunlar arasındadır. Oyun daha çok 6 ile 9 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor.

Sago Mini Friends

Oyundaki karakterlerin kendi aralarında sosyalleşmesi oyunun temelini oluşturuyor. Animasyonları ve müzikleri ile görsel ve duyusal bir şölen sunan Sago Mini Friends, 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların sosyalleşmesi için faydalı olabilir.

Çocukların en çok oynadığı oyunlar bunlar olsa da, vakitlerinin önemli bir bölümünü bu oyunlarla geçirmeleri sakıncalı olabilir. Çocuğunuzun zihinsel gelişimine doğru oyunların seçilmesi halinde olumlu yönde katkı sağlayabilirsiniz. Ancak bağımlılık derecesinde çocuklarınızı bu oyunlarla baş başa bırakmanız, sosyal hayatta ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Bunları göz önünde bulundurarak onlar için oyun saatleri belirlemeniz veya görevlerini yapmaları halinde ödül olarak oyun oynatmanız daha verimli olacaktır.

En İyi Nintendo Switch Oyunları – 10 Oyun

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir