Diğer Yazılarımız

DİJİTAL DÜNYANIN DİLİ; ROBOTİK KODLAMA

Yeni nesiller geleceğin dünyasına hazırlanıyor

Ülkemizde faaliyet gösteren güçlü STK’ların iş birliği ile düzenlenen “Yarını Kodlayanlar” projesi, yeni nesillere dijital dünyanın dili olan kodlamayı öğreterek sosyal fayda elde etmeyi amaçlıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda geçtiğimiz 1 yılda 6,6 milyon TL’lik sosyal değer elde etmiş olan projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,4 TL’lik sosyal getiri sağladığı görüldü.  2016 yılının ağustos ayından bugüne kadar Türkiye çapında 100 binin üzerinde çocuğa ulaşan “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında önümüzdeki bir yılda 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Yarını Kodlayanlar” projesinde yeni dönem başladı. Yeni nesillere dijital dünyanın lisanı robotik kodlama öğretmek ve onları geleceğin dünyasına hazırlamak için “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında tüketenden ziyade üreten bir neslin yetişmesi hedefleniyor. “Yarını Kodlayanlar” projesinin sosyal etkisini ölçmek amacıyla hazırlanan raporda, 1 yıl içinde 6,6 milyon TL’lik sosyal değer elde edildiği görülüyor.  Bu durumda projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,4 TL’lik sosyal getiri sağladığı ortaya çıkıyor. Kodlama eğitimleri okul öncesinde karşımıza çıkıyor. Okul öncesi kodlama setleri bu konuda büyük yardımcı oluyor.

Yeni nesiller geleceğin dünyasına hazırlanıyor

Yalnız teknoloji kullanan değil aynı zamanda üreten nesillere ihtiyacımız olduğu gerçeği ışığında hayata geçirilen projede yeni nesillerin geleceğin dünyasına hazırlanması hedefleniyor. Projenin yarattığı etkiyi ölçümlemek amacıyla hazırlanan raporun sonuçları herkes için oldukça umut verici bulundu. Rapora göre çocukların geleceğe yönelik motivasyon artışı %26’lık bir oranda artmış durumda.

“Yarını Kodlayanlar” projesinin ölçümlenmesi amacıyla hazırlanan raporda, proje dahilinde verilen eğitimin çocukların önemli bir çoğunluğunun okul haricinde katıldıkları tek eğitim programı olduğu ve katılan tüm çocukların eğlenerek öğrenme deneyimi yaşadıkları görülüyor Proje çocukların robotik kotlama eğitimlerinin artmasının yanında farkındalıklarında da önemli bir artış olduğu gözlemleniyor. Ayrıca herhangi bir şey yapabileceklerine dair özgüvenlerinde ve iş birliği odaklı pratikler geliştirmelerine yardımcı olduğu belirtilmiştir.  Pandemi nedeniyle online ortamda yapılan eğitimler ise evde kaldıkları bu süreçte çocukların sosyalleşmelerine katkı sağlıyor. Yarını Kodlayanlar kapsamında düzenlenen yüz yüze eğitimlere katılan çocukların geleceğe yönelik motivasyonunun %28,3, online eğitime katılan çocuklarınkinin ise %25 oranında arttığı görüldü.

 

Gecbunlari

Teknoloji Haberleri Ve Gündeme Dair Haberlerin Yer Aldığı Bir Blog Şeysiii.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.