Diğer Yazılarımız

Direksiyon Sınavı Kırmızı Hatalar Nelerdir?

Sürücülerin yeteneklerini ortaya koydukları Direksiyon Sınavı Kırmızı Hatalar Nelerdir? Sorusunun yanıtını aktaracağımız bu yazımızda, önem verilen hususları vurgulamaktayız. Buna göre kritik bir noktada yer alan ve ciddi boyutlara ulaşabilen hataların neler olduğunu göreceksiniz. Ehliyet almanıza onay verilmeyecek ve tekrar sınava girmenize neden olabilecek bu hataları sizler için paylaşıyoruz. İşte kırmızı hatalar arasında yer alan ve direksiyon sınavında kabul edilmeyen davranışlar:

Kırmızı Işıklarda Geçmek

Can kaybına neden olabilen veya yalnızca maddi hasarlarla atlatılan kazaların temel sebepleri arasında kırmızı ışık ihlali yer almaktadır. Kırmızı hatalar arasında yer alan bu davranışta bulunmanız halinde ise araçtan indirilebileceğinizi aktarmaktayız. Bu nedenle direksiyon sınavında, sürücü koltuğundaysanız kırmızı ışıkta geçmemeye özen göstermelisiniz. Yeşil ışık yanıp sönmeye başladığında veya kırmızı ışığın yanmasına saniyeler kala aracı yavaşlatarak durmaya hazır hale gelmeniz ve bu aşamada riske girmemeniz tavsiye edilmektedir.

Sinyal Vermeyi Unutmak

Direksiyon Sınavı Kırmızı Hatalar Nelerdir? Sorusuna yanıt olarak alabileceğiniz diğer bir hata ise sinyal vermeyi unutmanız olacaktır. Bu davranışın mutlaka refleks haline gelmesi gerekmektedir. Park edeceğinizde, sollama yapmak istediğinizde, park alanından çıkarken veya sağ, sol yöne gitmek istediğinizde mutlaka sinyal vermeniz gerekmektedir. Hem kendi güvenliğinizi, hem de trafikteki diğer araçların ve yayaların güvenliğini düşünerek bu adımı atlamamanız gerekmektedir. Sinyal vermeniz halinde dönüşlerde veya parktan çıkarken nasıl bir adım atacağınıza dair bilgi verebileceğinizi unutmamalısınız. Böylelikle ani hareketlerden kaçınmanız ve trafikte tehlikeli sollamalardan uzak durmanız da mümkün hale gelecektir.

Park Yaparken Dubalara ya da Kaldırıma Çarpmak

Direksiyon sınavında sürücü adaylarının en korktuğu noktalardan birisi ise park yapma işlemidir. Pek çok kişinin bu hatadan dolayı sınavdan kaldığı bilinmektedir. Dikkatli bir şekilde park etmek istediğinizde öncelikle gaz pedalına yoğun bir şekilde yüklenmemeniz tavsiye edilmektedir. Tam gaz vermek yerine, yarım debriyaj yaparak yavaş hareket etmenizin başarılı sonuçları elde etmenizde faydalı olacağını vurgulayabiliriz. Yavaş bir şekilde hamlede bulundurduğunuz taktirde, hata yapma ihtimalinizin de bir o kadar düşeceğini göz ardı etmemelisiniz. Bu aşamada sakinliğinizi mutlaka korumanız tavsiye edilecektir. Tüm aynalardan kontrollü bir şekilde ilerlemeniz, dubalara yaklaştığınızda ise aracı hızlı hareket ettirmeden kurallara uygun park etmeniz önerilmektedir. Direksiyon Sınavı Kırmızı Hatalar Nelerdir? Sorusuna yanıt olarak alabileceğiniz önemli bir hamle olduğunu unutmamalısınız.

Aynaları Kontrol Etmemek

Direksiyon sınavını başarılı bir şekilde tamamlamak ve kırmızı hatalar nedeniyle sınav hakkınızı yakmamak adına ayna kontrolünü mutlaka iyi bir şekilde sağlamanız gerekmektedir. İyi bir sürücünün tüm aynalara hakim olması gerekmektedir. Aynaları iyi bir şekilde kontrol ederek park yapmanız veya park alanından çıkmanız sizin için büyük bir artı olacaktır. Ayrıca trafikte seyir halindeyken, sollama yapmak istediğinizde de ayna kontrolünü sağlamanız gerekmektedir. Sınav esnasında aynaları kontrol etmediğinizin anlaşılması halinde kırmızı hatalardan birisinde bulunduğunuz belirtilecektir. Sağ, sol ve dikiz aynasını mutlaka kontrol ederek aracı hareket ettirmeniz veya şerit değiştirirken de aynı şekilde ayna kontrolünü sağlamanız tavsiye edilmektedir.

Emniyet Kemerini Takmamak

Çeşitli sebeplerle emniyet kemerinizi takmadığınız durumlarda kazalara davetiye çıkarabileceğinizi unutmamalısınız. Hafif hasarlarla atlatılabilecek kazalarda dahi can kayıplarının yaşanmasının en büyük sebebi emniyet kemerinin takılmamasıdır. Direksiyon sınavında en çok önem verilen konulardan birisi olarak karşınıza çıkacaktır. Son derece titiz ve hassas davranmanız gereken bu hususta ihmalkâr davranmamanız tavsiye edilmektedir. Araç koltuğuna oturduğunuz andan itibaren ilk olarak kemerinizi takıp takmadığınıza bakılacaktır. Bu sebeple aracı hareket ettirmeden önce dikkat etmeniz gereken ve kırmızı hatalar arasında yer alan emniyet kemerinizi takmadığınız durumlarda kısa sürede araçtan indirilmeniz söz konusu olacaktır. Can güvenliğinizi tehlikeye atmamanız adına önemli olan bu adımda dikkatli olmanız gerekmektedir.

Aşırı Heyecanlı Davranmak

Direksiyon sınavında heyecana kapılan sürücü adaylarının hata yapma olasılığı daha da artmaktadır. Bir noktaya kadar tolere edilebilen bu davranışların, belli bir noktadan sonra kırmızı hatalar arasında değerlendirildiğini belirtebiliriz. Trafikteki diğer araçların da güvenliğini tehlikeye atabilecek derecede paniğe kapılmanız ve aşırı heyecanlı görünmeniz neticesinde sınav sonucunuz başarısız olarak belirtilecektir. Bu nedenle sınav komitesini ikna edebileceğiniz düzeyde heyecanınızı baskılamanız tavsiye edilmektedir. Aşırı heyecanlı, stresli, kaygılı ve panik davranmanızın olumsuz sonuçlara neden olabileceğini vurgulamaktayız.

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.