Mobil Alemi

E-Sim Nedir Nasıl Alınır? Sim Kart Dönemi Sona Eriyor

E-Sim Nedir Nasıl Alınır? E-Sim ile birlikte sim kart kullanma dönemi resmen sona eriyor. Fiziksel sim kartlara ihtiyaç duymadan bağlanma imkanı.

E-Sim nasıl alınır? Konusundan önce, kısa bir şekilde E-Sim nedir sorusuna cevap vermek en doğrusu olacaktır. E-Sim, fiziksel sim kartların sonunun geldiğini gösteren. Cihazlara herhangi bir fiziksel müdahalede bulunmadan sim kartların bağlanabildiği bir sistemdir.

Fiziksel sim kartlarının sahip olduğu ID gibi önemli bilgilerin telefonlara bağlanarak baz istasyonları tarafından tanınmasını sağlayan sistem. Sadece telefon değil akıllı saatler, tabletler gibi pek çok cihaza da bağlantı imkanı sağlamakta.

Fiziksel sim kartlarından tek farkı, rehberin sim karta kaydedilmemesi ve kurulum için QR kod sisteminden yardım alınması olarak karşımıza çıkmakta.

E-Sim Nedir Nasıl Alınır? E-Sim Alma Şartları Nelerdir?

E-Sim Nedir Nasıl Alınır Konusunda da anlattığımız gibi. E-Sim ile birlikte fiziksel sim kartlarının kullanımı tamamen ortadan kalkıyor. Elbette hâlen eski cihazlar için fiziksel Sim kartların bulunması gerekiyor ancak yaygınlaşan yeni sim modeli ile birlikte fiziksel sim kartlarının varlığı yavaş yavaş yok olmaya başlayacak.

E-Sim teknolojisinden yararlanabilmek için başvuru sürecinde bulunmalı ve alım işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmekte. E-Sim nasıl alınır? Adım adım E-Sim alma;

  1. Hali hazırda kullanmış olduğunuz operatörünüzün en yakın yetkili bayisine gidin,
  2. Operatör bayisindeki yetkililere “E-Sim geçişi yapmak istiyorum” demeniz gerekmekte,
  3. Hattın yasal sahibi ve kimliğinin yanında olduğundan emin olun,
  4. Bayi yetkili tarafından paket tanımlama ve işlem onayı için bir forum doldurmanız gerekebilir,
  5. Forum doldurma ve başvuru işleminden sonraki birkaç dakika içerisinde E-Sim onayınız gelecektir.
  6. E-Sim yüklemesini sağlayabilmek için operatör bayisindeki yetkilinin ekranına çıkacak olan QR kodun okutulması gerekli.

E-Sim sahibi olabilmek aslında bu kadar basit. Birkaç adım ve forum doldurma işlemlerinden sonra Operatör bayinizden E-Sim desteği alabilirsiniz.

Operatör bayisindeki yetkilinin ekranına çıkan QR kodu telefonunuza okutarak E-Sim aktarımı sağlayabilirsiniz.

Peki, E-Sim aktarımı nasıl sağlanır? Hangi adımlar izlenmeli?

  1. E-Sim desteği sunan bir telefona sahip olduğunuzdan emin olun,
  2. Ayarlar bölümüne girin,
  3. Hücresel sekmesine ulaşın,
  4. Sayfanın en altında yer alan “Hücresel plan” seçeneğine tıklayın,
  5. Telefonunuzun kamerasının açılmasının ardından, kamera bölümüne Bayi yetkilisi tarafından size gösterilecek olan QR Kodu okutmanız gerekmekte,
  6. Okutma işleminden sonra ekranda “Başarılı” ibaresini görmeniz durumunda E-Sim kartınız telefonunuza yüklenmiş olacaktır.

E-Sim Planı Nasıl Silinir? E-Sim Kaldırma Nasıl Yapılır?

E-Sim nedir nasıl alınır konularına değindik. Ancak, kimi zaman tanımlanan E-Sim’in telefonunuzda yer almasını istemeyebilirsiniz.

Telefonunuza E-Sim eklemesini basit bir şekilde yapabileceğiniz gibi kaldırma işlemini de oldukça basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. E-sim planını silmek için;

  1. Telefonunuzdan Ayarlar sekmesine giriş sağlayın,
  2. Hücresel bölümünü bulun ve giriş sağlayın,
  3. Sayfanın en altında yer alan bölümden eklemiş olduğunuz E-Sim planını bulun ve üzerine tıklayın,
  4. E-Sim Planını sil seçeneğine tıklayın ve silme işlemlerini gerçekleştirin.

Silme işlemi anında gerçekleştirileceği gibi, bağlantınız da silinme işleminden hemen sonra kaldırılacaktır.

E-Sim Ücretleri Ne Kadar? Elektronik Sim Alma Ücretleri

E-Sim ücretleri için ekstra bir ücretlendirme tarifesi bulunmamakta. Bu nedenle, elektronik sim karta geçiş işlemi sırasında sim kartınızı yenilemişsiniz gibi ödeme yapılması dışında bir ödeme söz konusu değildir.

Kullandığınız Operatöre göre standart sim kart ücretlerinin değişiklik gösterdiğini unutmamak gerekiyor.

Söz konusu değişim ücreti, Operatörler tarafından aylık olarak hattınıza yansıtılmakta. Bu nedenle, ödeme konusunda faturanızdaki ufak bir fark ile E-Sim geçiş işlemini tamamlayabilirsiniz.

E-Sim Her Telefona Olur Mu?

Elektronik sim kullanabilmek için yeni nesil ve E-Sim desteği bulunan bir telefona sahip olmanız gerekmekte. E-Sim desteği bulunan her telefon için bağlantı imkanı sunulmakta. Operatör sayısı fark etmeksizin. Cihazınızın desteklediği adet kadar E-Sim eklemesini sağlayabilirsiniz.

E-Sim destekleyen telefonlar listesi oldukça uzun. Bu nedenle, bütçenize en uygun olanı bulmak veya hali hazırda kullandığınız telefonunun destekleyip desteklemediğini görmek için Buraya tıklayabilir. E-Sim desteği olan telefonların listesine ulaşabilirsiniz.

E-Sim Geçiş Sonrasında Fiziksel Sim Kart İptal Mi Olur?

E-Sim nedir nasıl alınır konusunda merak edilen bir başka soru da. E-Sim geçişi sonrasında fiziksel sim kartlara ne olduğudur. E-Sim geçiş işlemi ile birlikte Fiziksel simler sinyal verimini durdurur. Bu nedenle, E-Sim iptalini gerçekleştirmeniz durumunda fiziksel sim kartınızı alabilmek için Operatör bayisine gitmeniz gerekmekte.

E-Sim geçişi ile birlikte fiziksel sim kartların kullanımı tamamen kapatılır.

Telefonumda E-Sim Var Mı Nasıl Öğrenebilirim?

Telefonunuzun E-Sim desteğinin olup olmadığını marka ve model şeklinde aratarak Google üzerinde bulabileceğiniz gibi. Daha basit birkaç adımda öğrenmenin de bir yolu bulunuyor.

Telefonlarınızda, tabletlerinizde E-Sim desteğinin olup olmadığını öğrenmek için;

  1. Telefon uygulamasını açın,
  2. *#06# kombinasyonunu tuşlayın,
  3. Arama tuşuna basın ve bir süre bekleyin,
  4. Karşınıza IMEI listesi çıkacaktır.

Karşınıza çıkacak olan IMEI numarası listesinde. EID isimli bir Elektronik ID numarası bulunuyorsa telefonunuzun E-Sim destekli olduğunu anlayabilirsiniz. EID yerine IMEI 1 ve 2 şeklince yer alan numaralar yer alıyorsa.

Telefonunuz sadece fiziksel simleri destekliyor olarak kabul edilebilir. E-Sim özelliğinin fiziksel bir özellik olduğunu, güncellemeler ile cihazlara eklenemeyeceklerini belirtmekte de fayda var.

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.