Kişisel Gelişim

Profesyonel olarak başarılı olmak için doğru becerileri geliştirmelisiniz

Becerilere esnek bir şekilde bakmayı öğrenin

Sürekli değişim ve uyum sağlama yeteneği giderek daha önemli hale gelecektir. Öğrenciler için, kurum içindeki insanlar için ve hatta teknikte çalışan kişiler için. Artık sadece bir teknik beceri öğrenmek için yeterli değil.

Ayrıca açık ve meraklı zihniyetler geliştirmek zorunda kalacağız. İnsanların hayatlarının tamamıyla ilgili olacak aktarılabilir becerilere odaklanın. Ve tercihen bunların hepsini eğlenceli ve eğlenceli bir şekilde yapın. Böylece hepimiz hayat olan yolculuğun tadını en iyi şekilde çıkarabiliriz.

 

Becerilere esnek bir şekilde bakmayı öğrenin

10 yıllık inovasyon deneyimimden beri, insanların gelişmeyi bıraktıklarını birkaç kez gördüm. Genellikle sabit zihniyet geliştiren insanlar yüzünden, öğrenmeyi bıraktılar ve olasılıkları düşünmeyi bıraktılar. Söylemek için kapattılar. Eğlence artık bulunacak bir yer değildi. İnsanlar yeteneklerinin sabit olduğunu düşündüklerinde, bu değişebilen bir zihniyettir. Doğru ilham türleri, düşünme modelleri ve doğru metodoloji sayesinde.

Google’da yapılan bir deney, insanların yeni ve daha iyi konumlara geçme yaşantılarından% 70 daha muhtemel olduğunu göstermiştir. Bu, insanlara kendi yaşamlarının mimarı olarak öğretilirse, sahip oldukları aktarılabilir becerilere bakarak ve potansiyellerine bakarak başarılabilir. Böylesine uyarlanabilir bir zihniyeti nasıl eğittiğimizin başarısı için anahtar faktördür.

Eğlenerek ve oynayarak en iyisini öğreniriz

İnsanların uyarlanabilir bir zihniyet edinmelerine yardımcı olmanın en iyi yolu, öğrenmeyi eğlenceli ve eğlenceli kılmak ve bir kişinin gerçek tutkusu ve hedeflerinin ne olduğunu bulmaktır. Yeni şeyler öğrenmek eğlenceli olacak, hedefleriyle aynı hizada. Ancak, bu göreceli olarak açık olmasına rağmen, çoğu öğrenmede, eğlence unsurları ve hedef uyum sık sık eksiktir.

Plato şöyle dedi: “Bir çocuğu zorla veya sert bir şekilde öğrenmesi için eğitmeyin; ama onların akıllarını eğlendiren şeyle onları yönlendirin, böylece her bireyin dehasının kendine özgü kıvrılmasını daha doğru bir şekilde keşfedebilirsiniz. ”

Eğer öğrenme sürecini eğlenceli ve eğlenceli hale getirirsek ve bireyin hedefleriyle aynı hizada olursak. İnsanların sürekli olarak öğrenmesini ve uyum sağlamasını kolaylaştırabiliriz.

Gerçekten sürekli yeni beceriler öğrenmemiz gerekiyor mu?

Her zaman sürekli bir değişim geçiriyor gibi hissetmesine ve görünmesine rağmen, gerçekte değildir. Örneğin, yaklaşık 420 B.C. hala alakalı. Burada eleştirel düşünme, empati, yaratıcılık ve karmaşık problem çözme gibi aktarılabilir becerilerden bahsediyorum. Ve bunlar aslında Dünya Ekonomik Forumu tarafından bozulmaya dayanmaya odaklanmak için en üst düzey beceriler olarak tanımlanıyor.

Bu yüzden her zaman yeni beceriler kazanmakla ilgili değil, önemli olanları beslemekle ilgili.

Bu beceriler neden bu kadar önemli?

Bunlar yaşamın her alanında etkili olan yetenekler. İnsanların hangi işle uğraştıkları veya şirket kurmak istedikleri önemli değil, bu beceriler hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak ve her zaman geri çekilmelerini sağlayacak.

Eleştirel düşünme, örneğin, insanların hangi yatırımlara yatırım yapacaklarını değerlendirmelerine, daha sonra ne öğreneceklerini bulmalarına, doktorlarının tavsiyelerini nasıl yorumlamaları veya belirli bir hisse senedine yatırım yapıp yapmamalarına yardımcı olur. Dünya Ekonomik Forumu tarafından tanımlanan 2. beceridir, ancak bu beceriyi nasıl geliştirirsiniz? Benim tavsiyem, Nassim Talebi dinleyerek Socrates’i okumak ve düşünceyi daha güncel bir gün yapmak olacaktır.

Beynimizi yeni ve yıkıcı teknolojilerle iyi olmak için hazırlamak için sanatı da kullanabiliriz. Görüyorsunuz, sanat bize düşünceleri rasyonalize etmekte zorlanabilir. Çoğunlukla, kesintilerle uğraşırken düşünceleri rasyonalize etmek için aynı türde zor buluyoruz. Kendimizi düzenli olarak sanata maruz bırakarak, bu duygu ve düşüncelerle iyi olduğumuzu eğitebiliriz.

Hannah Arendt bir keresinde çok güzel bir şekilde şöyle dedi: Sanatı artık bize sabit görüşler üretmemize yardımcı olmak için kullanabiliriz, ama yeni olan, bir anlamda – henüz düşünülmemiş olanı şekillendirebilir. Sürekli değişen dünyamızda sahip olunması gereken çok faydalı bir şey. Sık sık yeni çözümler üretmemiz gereken yer.

İnsanlar, dünyanın kendi yollarına attığı her şeye, kendilerini geri dönecek aktarılabilir becerilerle hazırlayabilirler. Bu becerilerin mutlaka sanattan veya felsefeden gelmesi gerekmiyor, hatta oyundan da gelebilir.

Oynamaya bakıp, insanlar bu şirketlerin sürekli olarak nasıl evrimleşebildiklerini öğrenebilirler, nefes kesicidir. Kucakla, onunla oyna ve öğren. Sadece hangi tür aktarılabilir becerinin hangi kişiyle rezonansa girdiğini öğrenin.

Sürekli adaptasyon ve gelişen için reçete

Artık sadece teknik becerileri öğrenmekle ilgili değil. İnsanların neyi sevdiğini, onları gerçekten neyin tahrik ettiğini bulmakla ilgili. Bunu sürekli, eğlenceli ve eğlenceli bir şekilde öğrenmek. Aktarılabilir becerilerle esnek becerilerin desteklenmesi. Yaşamın bütünüyle ilgili olacak beceriler. Bilginin hepsi hazır. Sadece bağlantıları kurmamız gerekiyor. Hepsi insanları daha mutlu, daha esnek ve daha yaratıcı hale getirme hedefiyle.

Emre Aslanhan

İletişim emre.aslanhan@gecbunlari.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.