Teknoloji

Samanyolu Galaksisinin Nefes Kesen Bu 1.7 Gigapiksel Görüntüsünü Geliştirmek 12 Yıl Sürdü!

Uzay görüntüleri, itiraf edelim, harika! Demek istediğim, uzayın zifiri karanlık zemininde binlerce milyon yıldızın parıldadığını görmek büyüleyici. NASA’nın zaman içinde bir ton uzay fotoğrafı yayınladığını gördük . Son zamanlarda, kendinizi Mars’ta çekilmiş gerçek bir fotoğrafın üzerine yerleştirmenize izin veren bir araç geliştirdiğini bile görmüştük . Şimdi, bir fotoğrafçı, geliştirilmesi 12 yıldan fazla süren Samanyolu galaksisinin nefes kesici panoramik görüntüsünü yarattı. Evet, doğru duydunuz!

Finlandiya merkezli Astrofotografçı JP Metsavainio, söz konusu Samanyolu görüntüsü üzerinde çalışmaya 2009 yılında başlamış. Profesyonel bir görsel sanatçı ve uzay fotoğrafçısıdır. Yıllar boyunca, son resmi geliştirmek için büyük miktarda veri toplamak için alanın tonlarca görüntüsünü yakaladı. Metsavainio, 2009 yılında proje için çekim yapmaya başladığını söyledik 12 yıl boyunca, Samanyolu’ndaki farklı alanlara ve nesnelere odaklandı ve bunların dikişli mozaiklerini ayrı birer sanat eseri olarak çekti. Samanyolu’nun ultra yüksek çözünürlüklü görünümünü bir bütün olarak tamamlamak için Metsavainio, orijinal sanat eserlerinin kaplamadığı boşlukları doldurmaya başladı.

JP Metsavainio Samanyolu Galaksisi
JP Metsavainio Samanyolu Galaksisi

Nihai sonuç?

Samanyolu galaksimizin 100.000 piksel genişliğindeki devasa panoramik görüntüsü. 1,7 gigapiksellik devasa bir görüntü oluşturmak için birbirine dikilmiş yaklaşık 234 ayrı mozaik panel içeriyordu.

Samanyolu’nun bu yüksek çözünürlüklü gigapiksel sınıfı mozaik görüntüsü için yeterli veriyi toplamak yaklaşık on iki yıl sürdü.Kullanılan toplam maruz kalma süresi 2009 ile 2021 arasında yaklaşık 1250 saattir diye yazmıştı Astrofotografçı Metsavainio resmi blogunda.

JP Metsavainio yıllar boyunca, fotoğrafçı verileri toplamak için çeşitli ekipmanlar kullandı. Teknik konuya giren Metsavainio, 2014 yılına kadar eski bir Meade LX200 GPS 12 inç dürbün, bir QHY9 astrocam, Canon EF 200mm f1.8 kamera optiği ve Baader dar bant filtresi kullandığını ortaya koyuyor. Ve Ek olarak da apogee Alta U16 astrocam, bir Tolkina AT-x 200mm f2.8 kamera lensi ve Astrodon 50mm kare dar bant filtre setini sayabiliriz.

Verileri topladıktan sonra

Adobe Photoshop’ta gigapiksel sınıfı mozaik benzeri resmi geliştirdi. Son resmi, resmin fiziksel baskılarını da satın alabileceğiniz resmi blog sitesinde yayınladı . Dahası, blog gönderisinde Samanyolu resmini oluşturmak için kullandığı birkaç resmine de göz atabilirsiniz.

Öyleyse devam edin. Galaksimizin nefes kesen görüntüsüne bakın ve yorumlarda bunun hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin. İçerik hoşunuza gittiyse ilginizi çekebilecek Karadeliklerin dünyasal analogları okumanızı öneririz.

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir