Samsung’un Üçe Katlanan Telefon Patenti Aldığı Ortaya Çıktı
Samsung’un üçe katlanan telefon patenti aldığı öğrenildi. Samsung, son model cihazında donanım ve yazılım alanında ne kadar geliştiğini göstermişti. Tüm bunlardan önce katlanan telefon modelleri ile teknolojik gelişmelerde lider olacak adımlar attığı da bilinen bir gerçekti.
Her ne kadar yeni nesil cep telefonları donanımsal ve yazılımsal alanda kendini geliştirerek günlük kullanımda daha sık tercih edilebilir hâle gelse de kullanıcılar yeni nesil tasarımlara endişe ederek bakıyor.
Samsung, üçe katlanan telefon patentini almadan önce dikey ve yatay olarak katlanabilir iki farklı telefon modeli çıkartmıştı.
İçindekiler tablosu
Üçe Katlanan Telefonun Patent Başvurusu Kabul Edildi
ABD Patent ve marka ofisine başvuruda bulunan Samsung, alınan olumlu geri dönüş ile birlikte patentin onaylandığını duyurdu.
Patenti alınmış olan tasarım için yapılacak ve piyasaya sürülecek şeklinde bahsetmek doğru olmayacaktır. Samsung, patentini aldığı bu yeni tasarımı kullanıma sunabileceği gibi sadece patentini alarak da bırakabilir.
Huawei Mate XT Modelinden Sonra Bir İlk
Katlanan telefon modellerinin piyasaya girmesi ile birlikte neredeyse tüm büyük markalar bu konuda patent aldı ve yeni nesil tasarımlarını piyasaya sürdü.
Samsung’un Z şeklinde üçe katlanan telefonun patentini alması ile birlikte hatırlanan Huawei Mate XT modeli de aynı şekilde üçe katlanıyordu. Huawei söz konusu tasarımın patentini almamıştı. Alsa dahi Samsung modeli ile aynı katlanma biçime sahip değildi.
Ülkemizde Huawei Mate XT (Üçe katlanabilir telefon) ikinci el piyasasında 200Bin TL bandına kadar çıkabilmekte.
Üst üste katlanabilen ve tamamen açıldığında tablet boyutuna ulaşan telefon bu şekilde gözükürken.
Samsung tarafından alınan yeni patentin görüntüsü de bu şekilde karşımıza çıkıyor.
Katlanır Telefonların Şarjı Çabuk Mu Bitiyor?
Samsung’un üçe katlanan telefon patenti aldığı ortaya çıkması ile birlikte katlanabilir telefon teknolojisi tekrar gündeme geldi.
Kullanıcılar, katlanır telefonlarda artan ekran sayısı nedeniyle şarj oranlarının da azalacağını düşünüyor. Ancak durum böyle değil, hatta kimi zaman bataryası doğru şekilde yerleştirilen katlanır cihazlar normal cihazlara göre daha uzun süre batarya kullanım kapasitesi sunabiliyor.
- AMOLED Ekran tasarımı sayesinde daha düşük güç tüketimi
- Katlanır ekranların altında bataryalar için uygun alan bulunması
- Gelişen işlemci ve RAM teknolojisi sayesinde daha düşük performanslarda yüksek verimlilik.
Batarya teknolojisi kendini geliştirememiş olsa da teknik anlamda gelişen cihazlar söz konusu durumun üstesinden gelebiliyor.
Üstelik, hızlı şarj desteğinin neredeyse her telefonda olması sayesinde şarj sorunu neredeyse ortadan kalkmış durumda.