AndroidApple & İosGenelMobil Alemi

Telefonunuzun Çalınmasına Karşı Yapabilecekleriniz

Telefonunuzu koruma yöntemleri


Telefonlar günümüzde arama yapmaktan çok daha fazla işleve sahip olarak aynı zamanda günlük hayatımızın bir parçası haline gelmişlerdir. Ancak ne yazık ki telefon çalınma vakaları sokaklarda işlenen suçların da yarısını oluşturuyor.

Hırsızlar ne zaman ve nerede olursanız olun, cep telefonunuzu almak için tereddüt etmeyecektir. Telefon ellerine geçtiğinde, faturalarınıza büyük maliyetler yansımamasını, kişisel verilerinizi ele geçirmelerini ve daha kötüsü bu bilgileri satmalarını engellemeye çalışabilirsiniz.  Telefonunuzu ve verilerinizi korumak için yapabileceğiniz bir takım şeyler var.

Telefonunuzu koruma yöntemleri

Telefonunuzu korumak için çalınma vakasından sonra polise yardımcı olmak ve telefonunuzu daha kolay bulmalarını sağlamak için yapabileceğiniz şeyler şunlardır:

Telefonu Kilitleyin

Açık görünebilir, ancak telefonunuzun güvenlik kilit kodu veya PIN özelliğini etkinleştirin. Bunu genellikle telefon ayarlarınızda yapabilirsiniz. Herhangi bir hırsızın telefon numaralarınıza, günlüğünüze veya sosyal medya hesaplarınıza erişmesini önleyecektir. Ayrıca, hırsızın nerede yaşadığınızı bulmasına da engel olmuş olursunuz.

İzleyici Uygulamalarını Açın

Akıllı telefonunuzda, telefonunuzun yerini bulabilen bir uygulamayı etkinleştirin veya yükleyin. Bu, telefonunuz çalınırsa polise yardımcı olabilir. Bazı telefonların bu özelliği kendi bünyesinde vardır.

Telefonunuzun Ayrıntılarını Not Edin

Her telefonun benzersiz bir kimlik numarası vardır. Tuş takımı üzerinde * # 0 6 # yazarak IMEI (Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği) numaranızı bulabilirsiniz. Bu, polisin bir telefon bulduğunda onun kime ait olduğunu ya da çalıntı olup olmadığını anlamasının en kolay yoludur.

Ayrıca telefon numaranızı, marka, model, renk ve görünüm ayrıntılarınızı not edin. Bütün bu bilgileri güvenli bir yerde saklayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam engelleyici algılandı.

Reklam engelleyici algılandı, lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakınız.