Sosyal Medya

Durumunuzu Facebook ve diğer uygulamalarla paylaşmanıza izin veren WhatsApp testleri

WhatsApp’ın Facebook’un sahibi olmasına rağmen, uygulamanın kullanıcılarının çoğu büyük mavi ana ağın var olduğu gerçeğini görmezden gelmekten mutluluk duyuyor. Şaşırtıcı bir şekilde, Facebook, WhatsApp’ın 2014’te 19 milyar dolarlık alımından bu yana kendi işini yapmasına izin vermekten memnuniyet duyuyor. Fakat bunun yavaşça değişebileceğine dair işaretler var.

Örnek olarak: The Verge’e göre, WhatsApp “Durumunuzu Facebook veya Instagram ile paylaşmanızı sağlayacak bir özelliği test ediyor, ayrıca Gmail veya Google Foto gibi diğer hizmetleri de test ediyor.

Ancak, WhatsApp, yeni özelliğin hesabınızı Facebook’a bağlamanızı gerektirmeyeceğini söylüyor – yalnızca Android ve iOS’un paylaşım API’sı üzerinden çalışıyor. Bu, verilerinizin WhatsApp ve Facebook hesabı arasında aktarılmadığı ve yalnızca telefonunuzda Facebook’a giriş yaptıysanız çalışacağı anlamına gelir. Ayrıca paylaşamazsınız.

WhatsApp’ın bu özelliği nasıl uyguladığı konusunda temkinli davrandığı açık. Pek çok kişi WhatsApp’ı tam olarak kullanıyor çünkü Facebook ya da Facebook Messenger’dan daha özel bir hizmet.

Dışarıdaki en özel iletişim programı olmasa da, uçtan uca şifreleme ve Facebook’la çok az etkileşim, uygulamanın ana şirketinden daha az sorunlu bir ün sürdürmesini sağladı. Ne yazık ki, şans bu bağımsızlığın kısa ömürlü olduğudur.

2016 yılında, WhatsApp iletişim bilgileri ve reklam hedeflemesi için bazı veriler Facebook ile paylaşılmaya başlandı. Geçen yıl, WhatsApp kurucusu Jan Koum, şirketin gizlilik konusundaki tutumlarıyla çatışmasının ardından Facebook’tan ayrıldı. Ve bu yılın başlarında, Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp kullanıcılarının mesajlaşma portföyü boyunca uçtan uca şifreleme uygulama sözü vermesine rağmen ortak bir arka uç aracılığıyla birbirleriyle etkileşime girmesine izin vereceğini söylediğinde kaşlarını kaldırdı.

Kullanıcıların durumlarını diğer platformlarda paylaşmalarına izin vermek nispeten zararsız bir değişikliktir, ancak WhatsApp ve Facebook arasındaki bağlantıların şüpheye yol açması şüphesizdir. WhatsApp, satın alınmasından beri beş yıl içinde çoğunlukla Facebook’tan bağımsız olarak faaliyet gösteriyor, ancak bundan sonraki beş yıl boyunca aynı şeyi söyleyebileceğimden emin değilim.

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Emre Aslanhan

İletişim emre.aslanhan@gecbunlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir