Bilgisayar GenelKücük Bilgiler

Statik IP Nedir? Dinamik ip nedir? Ne İşe Yarar?

Özellikle iş yerlerinde kurulumu gerçekleştirilen büyük cihazlar için tercih edilen statik ip nedir ve neden kullanılır gibi pek çok sorunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz. Belirli ücretleri ödeyerek Statik IP sahibi olmanızın sunacağı fırsatları ve kolaylıkları bu yazımız sayesinde görebileceksiniz. Aynı zamanda ip nedir sorusunun yanıtını ve statik ip ile dinamik IP ile arasındaki farkları da sizlere aktarıyoruz.

Dinamik IP Nedir?

İnternet üzerinde yapılan araştırmalarda dinamik ip nedir sorusunun yanıtını arayan binlerce kişi bulunmaktadır. Cihazların değiştirilebilen IP adreslerine dinamik IP adı verilmektedir. İnternete bağlandığınızda farklı IP adreslerinin tanımlanmasını istiyorsanız, ayarlarınızı dinamik IP işlemlerine yönelik gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede interneti kapattığınız anda dinamik IP adresinin kapatılacağını ve her seferinde farklı bir IP adresinin tanımlanacağını da belirtebiliriz. Statik IP adreslerinin ücretli olarak kullanılmasının yanı sıra, dinamik IP tanımlamaları neticesinde IP adreslerinin ise ücretsiz şekilde kullanıldığını vurgulayabiliriz.

Statik ve Dinamik IP farkları

Statik ve Dinamik IP farkları hakkında kapsamlı bilgileri elde etmek istiyor olabilirsiniz. Statik IP adresleri sabit kalırken, dinamik IP adreslerinin ise her seferinde değişmesi en belirgin farkları arasında yer almaktadır. Sürekli değişen IP adreslerine karşın, statik IP sahibi olunmasının bazı avantajları ve dezavantajları söz konusu olacaktır. Statik IP adresleri için belirli ücretlerin ödenmesi gerekmektedir. İnternet servis sağlayıcıları aracılığıyla temin edilen ve değişken olmayan bu IP adresleri genel olarak iş ortamlarında tercih edilmektedir. Evlerde kullanımların ise genel olarak dinamik IP adresleri ile gerçekleştirildiğini belirtebiliriz.

Statik IP ayarları

Cihazlara göre değişkenlik gösteren Statik IP ayarlarını nasıl yapabileceğinizin yanıtını almak istiyor olabilirsiniz. İnternet üzerinde yapılan araştırmalarda ip adresi nasıl değişir, modem ve bilgisayara statik IP verme işlemleri nasıl tamamlanır gibi çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Sizler de statik ip nedir, ayarları nasıl yapılır gibi pek çok sorunuza yanıt arıyorsanız tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Modeme statik IP ayarını tamamlamak istediğinizde web tarayıcı aracılığıyla adres satırına IP adresini giriş yaparak işlemleri başlatmanız gerekmektedir. Daha sonrasında giriş yaparak LAN ayarından DHCP kısmını seçmeniz veya Statik IP kısmına giriş yapmanız yeterli olacaktır.

Bilgisayarda statik IP ayarını yapmak istediğinizde ise ayarlar kısmında ağ ve internete tıklamanız eterli olacaktır. Ağ ve paylaşım merkezi üzerinden bağdaştırıcı ayarlarını seçerek özelliklerini incelemeniz ve TCP/IPv4 kısmına gelerek bu alanları doldurmanız yeterli olacaktır.

Statik IP avantajları nelerdir?

İşletmelere büyük avantajları sağlayan statik IP kullanılmasının ne gibi kolaylık sunduğunu görebileceksiniz. Talep üzerine verilen statik IP avantajları hakkında detaylı bilgileri elde edebileceksiniz. İşte bu avantajlardan bazıları şu şekildedir:

IP adresinin değişmemesi sayesinde DNS’nin bilgisayarınızı bulması çok daha kolay olacaktır. DNS bilgilerinin hızla alınması sayesinde müşterilerin, sitenize ya da sunmuş olduğunuz hizmetlere erişimi çok daha pratik bir hale gelecektir. Ofis ortamlarında çalışanlar için Statik IP kullanılması sayesinde aygıtlara bağlanarak yazdırma gibi işlemleri yapmak ve bu makineleri tanımlamak çok daha pratik olacaktır.

Ağınıza kimlerin erişim sağlayabileceğini ve kimliklerini belirleme konusunda kolaylıkları yaşayacağınızı aktarabiliriz. VPN gibi aracılarla internete giriş yapılan durumların kısıtlanmasını sağlayan sistemlerden birisidir. Adreslerinizin daha doğru bir şekilde belirlenmesini ve coğrafi konumlarla ilgili bilgilerin daha doğru elde edilmesini sağlayacaktır. Aramalarınızı yaparken görüntülü veya sesli görüşmeleriniz esnasında donmadan hizmet alabileceğinizi vurgulayabiliriz.

Statik IP Neden kullanılır?

Statik IP kullanmaya gerek duyacağınız bazı alanlar olabilir. Nasıl ki ev adreslerinizin kalıcı olması, bölgede daha rahat gezinme imkanı bulmanızı sağlıyor ise internet üzerinde çeşitli cihazların yönlendirilmesinde de sabit kodlu IP adreslerinin avantaj sağladığını belirtebiliriz. Web sitelerini barındırmaya ihtiyaç duyduğunuzda, dosya sunucularını kullanmanız gerektiğinde, bağlantı noktalarından cihazlara yönlendirme yapacağınızda veya masaüstüne uzaktan ulaşım sağlayarak kolay yoldan işlemleri gerçekleştireceğinizde statik IP ihtiyacınızın olacağını vurgulayabiliriz. Yapacağınız araştırmalarda statik ıp nedir sorusuna yanıt bulacak ve sabit bir IP sahibi olduğunuzda, diğer cihazlardan her zaman iletişimi kolay bir şekilde kurabileceğinizi de göreceksiniz. Web sitesi sahibi olanların dinamik IP bulundurması halinde zorluk yaşayabileceklerini aktarmaktayız. Bilgisayarınızda her yeni IP için yönlendirici ayarlarını manuel olarak yapma zorunluluğunuzu statik ip sayesinde ortadan kaldırmış olacaksınız.

Ne düşünüyorsunuz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Addy

Teknoloji İle Yakından İlgilenen Gereksizin Teki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir