Laf Sokucu Sözler, Laf Koyan Sözler, Laf Sokan Sözler
Laf Sokma Sanatı Nedir?
İnsan topluluk halinde yaşamını sürdüre bilen bir canlıdır. İnsanlar fıtrat gereği bir arada yaşamaya muhtaçlardır. Bireylerin bir arada yaşamaları için birçok etken bulunmaktadır. Zorunlu ihtiyaçlar insanları bir araya getiren en büyük etkenlerden biridir. Bireyler duygularını karşı tarafa hissettirmek için bazen kavga etmeyi, bazen küfür etmeyi, bazen de laf sokucu sözler kullanmayı tercih edebilmektedirler. Bir araya gelen bireyler bir birleri ile iletişim halinde bulunarak yaşamlarını sürdürmektedirler. Kurulan iletişimler içerisinde farklı konuşma veya ifade şekilleri bulunmaktadır.
Bireyler arasında ki iletişimler her zaman sabit değildir. İletişim ve iletişim araçları sürekli değişkenlik göstermektedir. Topluluk halinde yaşayan bireyler, yaşam içerisinde iyi anlaştıkları bireyler olduğu gibi iyi anlaşamadıkları bireylerde bulunmaktadır. Bireyler iletişim halinde oldukları diğer bireylere karşı farklı konuşmalar, farklı tepkiler vere bilmektedirler. Halk arasında bireylerin bir birlerine karşı sözlü olarak kullandıkları kelimelerden bazılarına laf sokucu kelimeler veya laf sokan sözler olarak da ifade edilmektedir.
Bireyler anlaşa bildikleri insanlara karşı daha kibar ve ince davranışlar sergilerken, anlaşamadıkları kişilere karşı daha sert ve mesafeli buluna bilmektedirler. Bireyler anlaşamadıkları kişilere karşı fiziki veya sözlü eylemlerde buluna bilmektedirler. İnsanlar duygu ve düşüncelerini karşı tarafa aksettirmek için kullandıkları farklı yöntemler bulunmaktadır. Laf sokucu kelime kullanan bireyler kendilerine göre kelimeler seçe bilir veya türete bilmektedirler. Her birey yeri ve zamanı geldiğinde bu kelimeleri kullana bilmektedir. Her bireyin konuşmasında farkında olsun ya da olmasın kullandığı benzer cümleler bulunmaktadır.
Bireyler; karşında ki hoşlanmadığı ve canını yakan bireye üstü kapalı laf atarak tepkisini ortaya koymaktadır. Bulundukları konumlara ve laf atacakları kişilere uygun kelimeler kullanmayı tercih etmektedirler. Laf sokucu sözler oldukça geniş bir yelpazeye sahiptirler. Laf sokucu sözler sayı bakımından oldukça farklıdır.
İçindekiler tablosu
- Laf Sokma Sanatı Nedir?
- Mesleklere Özel Laf Sokma Kelime Örnekleri;
- Siyasilerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Memurların Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Sokakta Ağzı İle Kullanılan Laf Sokucu Kelimeler,
- Öğrencilerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Askerlerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Polislerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler
- Öğretmenlerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Laf Sokunca Ne Olur?
- Kimlere Laf Sokulur?
- Atasözleri ve Deyimlerde Laf Sokucu Kelimeler Bulunur Mu?
- En İyi Laf Sokucu Biri Nasıl Olunur?
Laf Sokma Sanatı Nedir?
Laf sokma bir savaşın orta yerinde, rakibi bitirmek için kullanılan profesyonelce bir taktiktir. Bir tartışma içerisinde veya normal hayatın olağan akışında karşılaşılan olumsuzluk karşısında fiziki eylem yerine laf ile karşıdakini ezmeye yarayan tüm kelimelere laf sokma denile bilinmektedir. Laf sokma kelimeleri sayılar ile sınırlandırılamamaktadır.
Her birey, kendi kelime haznesi, hayal gücü ve bulunduğu konuma uyacak şekilde laf sokucu kelime kullanabilmektedir. Laf sokucu kelimelerin uyması gereken bir kural, düzen veya zorunlu bulundurması gereken bir çerçeve bulunmamaktadır. Bireyler, diledikleri yerde, diledikleri zaman, diledikleri kişi veya kişilere karşı laf sokmalı sözler kullanabilmektedirler.
laf sokmalı sözler kullanan bireyler de kendi aralarında gruplara ayrılmaktadır. Profesyonelce laf sokucu kelime kullanan bireyler olduğu gibi rastgele küfüre yakın, seviyesiz laf sokucu kelime kullanan bireyler de bulunmaktadır. Bazı bireylerin ortamda rakiplerini susturmak için profesyonelce kullandıkları laf sokmalı sözler ayakta alkışlanırken, bazı bireylerin kullandıkları laf sokmalı sözler ortamda bulunan kişiler tarafından da beğenilmeyerek tepki alabilmektedir.
Laf Niye Sokulur?
Laf sokmanın ne yazık ki sabit bir nedeni bulunmamaktadır. Bireyler, fiziki olarak savaşmak yerine kendi bilgileri ile savaşmayı tercih edebilmektedirler. Laf sokma bazen kavgadan önce kavga çıkarmak için kullanıla bilinirken. Bazen de kavga etmeden sadece bireylerin lafları ile kavga ederek kazanıp veya kaybetmeyi göz aldıkları bir savaş olabilmektedir. Gündelik hayatta da sürekli bir birine laf sokan insanlar ile karşılaşılabilinmektedir. Bazen aynı meslek grubunda ki insanlar, bazen trafikte ki otomobil şoförlerinin tartışmalarında, bazen aile içinde, bazen öğrenciler arasında, bazen öğretmenler arasında kısaca hayatın her alanında karşılaşılabilinmektedir.
Yapmış olduğu mesleğe yakışacak şekilde laf sokucu kelime kullanan bireyler bulunmaktadır. Bilgi ve yetenekleri ile karşıdaki ile kavga etmeden veya tartışmadan birkaç kelime ile savaşı kazanan bireyler mükemmel kelimeler kullanmayı tercih etmektedirler. Kullanılan mükemmel kelimeler, karşıda kinin konuşamamasını ve susmasını sağlaya bilmektedir.
Sokakta ki iki birey arasında gerçekleşen konuşmalar nasıl ki her ortamda konuşulmamaktaysa, laf sokucu kelimeler de her alanda aynı özellik veya çeşitlilikten oluşmamaktadır. Bireyler bulundukları ortama yakışır şekilde kullanacakları kelimeleri seçmeleri gerekmektedir. Bazı ortamlarda laf sokma diye tabir edilen kelimeler küfür olarak sayılırken, bazı ortamlarda oldukça basit karşılana bilmektedir.
Her mesleğin ve meslek sahibinin kullanacakları özel laf sokucu kelimeler bulunmaktadır. Bir öğretmenin, öğrencisine karşı kullanacağı kelimeler daha hafif olabileceği gibi bir hâkimin, zanlıya kullanacağı kelime daha ağır olabilmektedir. Meslek grupları içerisinde de kullanılan kelimeler farklılık gösterebilmektedir.
Meslek grupları ve meslek gruplarının kullanmış oldukları laf sokucu kelimeleri örnek üzerinde anlatılması konunun daha anlaşılır olmasına yardımcı olacaktır. Örnek üzerinden konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olunmuş olacaktır.
Mesleklere Özel Laf Sokma Kelime Örnekleri;
Siyasilerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Meclis, devlete meydana okunacak bir mekân değildir, bir şu hanıma haddini bildirsin. (Bir erkeğe hitaben söylenmiştir.)
- İnsanlığa davet etsem, ilk mülakatta elenirsiniz
- Odunu aday göstersek, milletvekili olacak
- Sizin gönlüne giremediğiniz millet, bizi gönlünde yaşatıyor.
- İki koyuna sahip çıkamayanlara ülke teslim edilmez
- “Erken seçim olsa, 2048 de iktidardık”
- Kendisine oy vermeyecek kişiler, halktan oy istiyor.
Memurların Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Randevu aldın da biz mi vermedik
- Siz erken geldiniz de, biz mi mesaiyi erken bitirdik
- Öğlen arasına girdik, akşam yemeğine bekleriz artık
- Biz göreve geç gelmedik beyefendi, siz yatıya kalmışsınız
- Sistem yok biz hep varız
Sokakta Ağzı İle Kullanılan Laf Sokucu Kelimeler,
- Kanka, sana bir ben koyarım bir nah şurada ki kaldırımlar
- Biz de sokak başlarında çok döndük ama senin kadar dönek olmadık
- Allah eksikliğinizi vermesin dedik, ama siz bize fazla geldiniz
- Ağzı olan konuşuyor, beynimiz bir konuşmaya başlarsa ömür yetmez
- Sen at gözlüklerini çıkarmadığın sürece duyacağın tek kelime çüştür.
- Güneş battı, bize ışık olacak babayiğit çakmağı alıp yaksın kendini
- Sokağa dün düşen, bebe bize ders vermeye kalkıyor
- Sokakta yaylana yaylana yürüme kardeş, adamı uzaya fırlatırız
Öğrencilerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Yazılı olmayan bir sınavda, bize silgi uzatanı da gördük
- Okul bitince yapacağım tek şey mutlu olmak olacaktır hocam
- Sadece online değil ben seni hep seveceğim kanka
- Hayattan çıkaracağım tek ders, matematik dersi olacaktır.
- Ben kopya çekmem, resim çizdim hoca
- Vizeler bal, finaller acı biber
- Okulu çok seviyorum ama sizsiz okulu daha çok hocam
- Bana dünyayı verseler, yine de teneffüsü isterim
- Burnumu çektim, kopya çekmedim
Askerlerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Sırtımızda emanet kaldı, dostlarımızın hançerleri
- Adam yerine koyduklarımız, adamlığa adapte olamadı bir türlü
- Üç günlük dünya diyenler, Askerliği unutmuşlar her halde
- Karakteri aç olanlar için patates soyup pişiriyoruz devrem
- Selem vermediğim tek bir odun kalmıştı, sana da selam dostum
- Mermisiz silah taşıyan asker gibisin aşkım
- Sana attığım her söz mermi gibi sekti, kalbine denk getiremedim.
- Şafağın atmasına az kaldı, senin adamlığına tezkere gelmez asla
Polislerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler
- Devrem sana şimdi bir anons ederim, sabaha kadar kendini ararsın
- Üç para etmez karaktersiz insanlara, bir silah mı zengin edecek
- Nöbeti bana geçirdin diye sevinme, gece yoklama alacağım
- Yıldızlara güvenme amirim, yıldırım çarpmasın sonra
- Yavaş gidin radar okusun beyefendi
Öğretmenlerin Kullandıkları Laf Sokucu Kelimeler,
- Ömür geçip gider, ödev hiç bitmez evladım
- Bu espriyi yeteneğin ile soruları da çözersin umarım
- Kopya çekmeyip, başına masanın altına sokan arkadaşlar hastaneye gitsin
- Arkamda gözüm yok ama kamera cihazı var canlar
Laf Sokunca Ne Olur?
Bireyler yaşamlarını sürdürdükleri Ülke içerisinde, kanun, gelenek ve göreneklere uymak zorundadırlar. Kanun koyucu Ülke içerisinde hayatlarını idame eden bireylerin daha özgür ve adaletli bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için bireylerin uyma zorunluluğu bulunduğu kurallar çıkarmıştır. Ve değişen çağa ayak uydurulması için bu kurallar zaman zaman değişime uğramakta veya yerine yeni kurallar getirilmektedir.
Bu kurlar içerisinde belirtildiği şekilde bireylerin yaşamlarını sürdürmeleri gerekmektedir. Dünya genelinde neredeyse her ülkede belli başlı yasaklar bulunmaktadır. Bireylerin onurunu zedeleyecek bireyleri küçük düşürecek fiziki veya sözlü eylemler karşısında suç işleyenler belirli tedbir veya cezalandırma getirilmektedir. Karşılığında cezai yaptırıma tabi olunacak sözlü veya fiziki eylemlerde bulunmaktan kaçınan bireyler halk tabiri ile laf sokucu sözler kullanmayı tercih edebilmektedirler.
Laf sokucu sözler küfür kategorisine girmediği için kanunen bir yaptırımı da bulunmamaktadır. Laf sokunca ne olduğunu merak eden bireyler, küfür ve hakaret bulundurmayan kelimeler karşılığında herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır. Kişiler bir birlerine karşı laf sokmalık sözler kullandıkların da hem fiziki ve sözlü bir eylem yapmamış olmakta hem de kanunlara da ters düşmemiş olmaktadırlar. Bireyler, karşı tarafa laf atarak suç işlemeden içlerinde ki siniri de dışarı aktarmış olmaktadırlar.
Bireyler, laf atarken bulundukları konuma, mesleklerine ve kişiliklerine uygun kelimeler kullanarak karşı tarafa laf attıkları gibi, karşı tarafında konumu, mesleği ve kişiliği göz önünde bulundurarak onlara laf sokucu sözler atmaları gerekmektedir.
Bireyin Laf Atabileceği Kişiler;
- Eşi olabilir
- Çocuğu olabilir
- Kardeşleri olabilir
- Eşinin ailesi olabilir
- Çocuğunun arkadaşları olabilir
- Çocuğunun arkadaşlarının ailesi olabilir
- Çocuğunun öğretmeni olabilir
- Anne veya babası olabilir
- İş arkadaşları olabilir
- Gündelik hayatta karşılaştığı kişi veya kişiler olabilmektedir.
Bireyin laf atacağı kişi sayısı oldukça fazladır. Laf atmak denilince akla sadece karşıdakine yaralamak veya incitmek için kullanılan kelimeler anlaşılmamalıdır. Bazı laflar karşıdakine ders verilmek için de kullanılmaktadır. Bazı atasözlerimiz de sert yani halk ağzı ile laf sokan kelimeler bulunmaktadır. Bireyleri, birçok kelime ile kendilerini ifade ede bilecekken karşı tarafa kısa cümleler ile kendilerini ifade eden bireyler genelde laf sokucu kelimelerden yararlanmaktadırlar.
İnsanlar arasında en çok sevilen laf sokucu kişiler, kendilerinden mevki olarak daha yüksek olan kişilere laf sokan bireylerdir. Bir hâkimin mahkeme esnasında bir zanlıya laf sokması fazla tepki almazken. Bir şüpheli veya zanlının hâkime karşı laf sokucu cümleler kurması, mahkeme de bulunan kişiler tarafından oldukça tepki almaktadır.
Ya da bir sınıf ortamında bir öğretmenin, bir öğrenciye laf sokucu cümle kullanması olumlu yönde fazla tepki almazken, bir öğrencinin bir öğretmeni lafları ile ezmesi diğer öğrenciler tarafından hayranlıkla karşılana bilmektedir. Bireyin bulunduğu konum da oldukça etkili olduğu örnekler üzerinden anlaşılmaktadır.
Bireyler arasında kimler kimlere laf sokucu kelimeler kullanabilir ile ilgili ayrıntılı açıklamada bulunulursa; Bunun mutlak bir cevabı yoktur. Her birey karşı tarafında özel hayatı veya kanunlarda belirtilen hakaret veya küfürlü kelimeleri kullanmadığı müddetçe dilediği şekilde laf sokucu kelimeler kullana bilmektedirler.
Bir birey kimlere laf sokucu kelimeler kullanacağım diye düşünmemelidir. Böyle bir kural veya sınırlandırılmış bir alan bulunmamaktadır. Sadece karşıda ki kişinin kaldıra bileceği ölçüde şaka ve laf sokucu kelimelerini seçmelidir. Örnekler üzerinde konu daha ayrıntılı bir şekilde anlatılacak olunursa;
Kimlere Laf Sokulur?
Arkadaşlara Laf Sokucu Sözleri
- Bazı dostlarımın, taktıkları at gözlülükleri ile birlikte gözlerini de çıkartmalı
- Bana kendi pencerenden bakıyorsun diyenleri, pencereden atasım geliyor
- Karakter dersi verenlerin, karakterlerini yerlerden toparlayasım geliyor
- Dediklerimi duyunca zoruna gitmiş, diyeceklerim daha yeni başladı
- Kendini masum sandığın kadar günahkârsın sen dostum
- Çay koymak kadar kolay geliyor sana laf sokmam birader
- Sabrım çoktan tükendi, nasihat istersen tükenen sabrıma yanaşma
- Değersiz insanlara değer vererek biz kendimizi değersizleştirdik
- Bebekli sandık, tarlabaşın da tek seferde seni çekmiş bizim tayfa
- Adamlık, büyüyünce olunur sanıyordum seni tanıyana kadar
- Borsa da düşüş trendine giren spek kâğıtlardan farkın yok artık
- Altın kadar prim lenseydi karakterin yeterdi
- Virüs bile bitti senin gibi yılanlar bitmedi
- Yaz yaz bitiremedim senin yaptığın oyunları
- Sensorlu lambalar bile fark etmeyecek kadar sinsi bir karakterin varmış
- İşi düşün bize gelmesin artık eleman çıkarıyoruz bizde
- Konuştuklarımız ağır geliyormuş dünkü bebelere, bizi dünden bugüne siz taşıdınız
- Arkamızdan laf edenler varmış, yürekleri ona yetiyor demek ki
- Kime kalbimizi verdiksek, ahımızı da alıp gitti
- Yamuk yürüdüğümüze günlerler varmış, vurdukları hançerleri unutanlar
- Kime elimizi uzattıysak, gönlümüze musallat oldular
- Sahipsiz köpek diye okşadık başını, parmağız dan da olduk
- Dertlerine derman olduklarımız, zehir içirmiş bize yılan gibi
- Ah almayayım dedik, bize acıyanını da göremedik.
- Suskunluğumuzdan cesaret alanlar, bize dayılık etmeye kalkar olmuşlar
- Bizi bilmeyenler, bir bilene danışsın derim ben
- Bun iş güç içerisinde karakter tamiri yapamam ben
- Beş para etmez insanlara, servetimizi zincir yapıp ellerine vermişiz
- Zengin züppesi demesinler dedik, iki kuruşluk insanlara makara olduk
- Acıdık nefesimizden verdik, nefessiz kaldık iyi mi?
- Sahipsiz diye sahip çıktık köpeğe, eve sokmaz oldu sahibini
- Dost dedik kara gün dedik, günümüzü de gündüzümüzü de karaya bürüdü
- Ne ettik bilmem ama ne ettiysek kendimiz ettik
- Bir bilene soralım dedik, sorduklarımız sorularımızı çaldı
- 40 dost yeter dedik, ilk elemede sonra kimse kalmadı
- Yarı yolda bırakmaz yakışmaz dedik, yolumuza taş koydu yol verdiklerimiz
- Köprüden önce dost geçsin dedik, geçince halatları kesti
- Egosu tavan yapmış, sanırsın ölümsüz bir mahlûk
- Aç dedik yerimizi verdik, meğer lokmamıza da göz dikmiş dostumuz
- Her salağı bize getirdiler eğitmek için onlarda bizimle kafa buldu iyi mi?
- Beyin bedava desem, gelecek tek kişiler beyni olanlar
- Deli, bana delisin dedi iyi mi?
- Mikroplar ölsün diye evi ilaçladık, dostsuz kaldık iyi mi?
- Kime güvendik bilmem ama güvenmediklerimiz elimizden tuttu
- Ummadığım taş yine yardı başımı
- Yaramızı gören, tuzla alıp koştu
Sevgiliye Laf Sokucu Sözler
- Sende ki hava lastikte de var
- Salına salına yürürken dikkat ette logara düşme
- Dengini ara anlaşılan sana fazla geliyorum
- Bana son hamlelerini göster, zira sevgin bitmek üzere
- Senle yaptığım muhabbeti cep telefonum da ki siri bile yapıyor
- Senle çıkacağıma keşke dışarı çıksaymışım
- Sen deki numaralar ayakkabı fabrikasın da bulunmuyor
- Burnumdan getirdiklerin bir bir kursağından geçsin
- Saçların bile sana dayanamayıp istifa etmiş canım
- Gözlerinde küçüldüğümü söyleyenler, bilsinler ki büyüdüm kabıma artık sığmıyorum
- Çok kilo aldığımı söylüyorsun, dertlerin bile bana kilo yapıyor
- Yaşımı sorma, yaşın kadar yaşadım say
- Sensiz yapamayacağım sanma senden önce de yapıyordum
- Beni terk ettiğini söylüyormuşsun, gitme dediğin çığlıkların kulağımda hala ilginç
- Benim seni sevdiğim kadar sen de başkasını seversin belki, lakin benim gibi seni kimse sevemeyecek asla
- Belki güneşin olup tüm dünyanı aydınlatamadım, ama mum gibi erimek pahasına yüzüne ışık verdim hep
- Yalnızlığa beni terk edecekmişsin, yalnızlığı sen hayatıma girince tanıdım
- Sensiz yapamam dememi bekliyorsan daha çok beklersin
- Ben seni prenses yapmaya çalıştıkça sen iyici bizi köle bellemişsin
- Sultanlar gibi sana gönül tahtımı armağan ettim. Sen ise bizi saraydan kovdun
- Duydum ki beni unutamıyor muşsun, sana ben iz bırakırım demiştim.
- Ben gidince rahat nefes almak bir yana nefessiz kalırsın, nefesin bendim
Öğretmene Laf Sokucu Sözler
- Hocam ne güzel anlatıyorsunuz hiçbir anlamıyorum
- Hocam yarın derse geç gelebilir miyiz, yâda siz hiç gelmeyin
- Hoca camideyse siz neredesiniz hocam
- Hocam adımı derse geç kalanlar listesine eklediğiniz de kendi mi ünlü hissediyorum
- Siz güzel söylediniz de biz mi oynamadık hoca
- Hocam dersiniz en çok sevdiğim an zilin çaldığı an
- Biz, sizi derssiz sevdik be hoca
- Hocam hücreler nede bölünür bilir misiniz? Yalnızlıktan bölünüyorlarmış
- Hocam bana çok puan vermişsiniz üstü sizin olsun
Doktorlara Laf Sokucu sözler
- Ben hasta değilimsem, siz de doktor değilsiniz
- Verdiğin ilaç iyi etti de biz mi izin verdik
- Tedavi başarılı geçtiyse kolum nerede hoca
- Sizdeki hava ile tüm hastalara nefes verilir hoca
- İğneden değil de bakışlarınız beni korkutuyor
Düşmana Laf Sokucu Sözleri
- Sahte dostlarla döviz bürosuna giderek hatayı biz yaptık
- Sırtımızdan bizi bıçaklayan dostumuz çok oldu da, göğsümüze bıçağı saplayan ilk oldu
- Elimizi kime uzattıysak, gönlümüze göz dikip parçaladı
- Kime dost dediysek sağ olsunlar düşman eksikliği göstermediler
- Sana birkaç çift laf derdim de, diyecek adam göremiyorum karşımda
- Biz dertleri unut diye muhabbetimizi içirdik, kafayı bulan bize musallat oldu
- Bolluk dostları türedi, yoklukta yok olan türden
- Bize küsmüş beyefendi, son nefesimizi de ondan sakındığımız için
- Karaktersiz çok gördükte, karakterini beş kuruşa satanı da gördük şükür
- Sadakati, köpeklerden bile öğrene bilirdin
Atasözleri ve Deyimlerde Laf Sokucu Kelimeler Bulunur Mu?
Evet, kesinlikle bulunmaktadır. Atasözleri ve deyimler içerisinde okuyucuyu uyandıracak ince mesajlar verilmektedir. Laf sokmak halk arasında her ne kadar argo veya küfürlü kelimelerden oluştuğu düşünülse de bu düşünce gerçeklik barındırmamaktadır. Laf sokmak, laf cambazlığına benzemektedir. Kelimeleri en iyi konuşturan bireyler en iyi laf sokan kişilerdir. Atasözleri de her nihayetinde insanlar tarafından üretilen, yaşadıkları zaman ve dönemin problemleri arasında yetişip meydana gelen eserlerdir. Bu eserler içerisinde insanlara yol göstermek için ağır kelimeler ile bir şeyler ifade edebilmektedirler.
Bireyler arasında atasözleri içerisinde ne çok kullanılan atasözlerinden bir tanesi de “İti an çomağı hazırla” sözüdür. Bir ortam içerisine sonradan birinin gelmesi ve gelen kişinin diğer kişiler tarafında sevilmeyen biri olması durumunda, ortamda bulunan kişilerce “iti an çomağı hazırla” atasözü kullanılmaktadır. Bu atasözü laf sokucu sözler arasına girmektedir. Benzer birçok atasözü de bulunmaktadır.
En Çok Kullanılan Laf Sokmalık Laflar?
- Seni hiç hazmedemedim dostum, kişiliğin etini de bozmuş
- Yalandan gözyaşlarımı silme, ben seni çoktan sildim
- Biz sana adam ol dedik, sen tasma takmaya alışmışsın birader
- Konuştuklarımı üzerine alınma sen, insanlara hitap ediyordum ben
- Sahip çıkalım dedik, tasmayı geç fark ettik
- Millet düşmanını bile biliyor, biz dostlarımızı tanıyamamışız daha
- Vefasızdan vefa bekleyerek biz kendimize hançeri sapladık
- Bizde ki bu dostlar var oldukça, düşmana zahmet vermeye gerek yok
Laf Sokucu Ağır Sözler
- Artıklarımız ile doyan it, kemiği bizden gizler oldu.
- Eskiden değeri vardı insanın, bedavaya versen alıcısı kalmadı bu devirde
- Yalanlarla, gerçeklerimizi öğrenmeye çalışan yalancılar türedi iyi mi?
- Değerine eş değer laf söylemek içimden geldi de, ederine denk söz yokmuş bizde
- Madem sen bize çay koydun bizde sana laf koyalım bardak bardak
- Silgi getirmiş güya onu silelim diye, bizim silgiden başka kalemimiz mi var
Laf Sokucu Sözler 2022?
- Kilit tutmaz gönüllere emanet ettik kalbimizi
- İnsanlık vakfı kuralım dedik, üyeler içerisinde insan yok
- Gölgesine bakıp adam sandıklarımız, takım elbise deneyen ablalar çıktı
- Doğru yol belliydi de biz yalandan yollar türettik
- Mutlu olmak ve mutsuz olmak istiyorsan âşık ol arkadaş
- En büyük yalanım, seni sevdiğimi söylemekti
- Müge ANLI bile karakterini bulamaz senin
- Keşke içine de biraz makyaj yapsaydın
- Duydum ki nüfus sayımında seni adam diye kayıt etmişler.
Bireyler, bazen gülmek için bazen intikam almak için bazen de altta kalmamak için karşıdakini galip gelecek kelimeleri kullanmayı tercih etmektedirler. Hayatın her alanın da laf sokucu kelimeler ile karşılaşıla bilinmektedir. Bazı bireyler çok daha güzel kelimeler kullanabilirken, bazı insanlar aksine çok kalitesiz kelimeler ile cümleler kura bilmektedirler.
İnternet üzerinden en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri de laf sokucu kelimeler veya cümlelerdir. Birçok kişi gün içerisinde karşılaştığı insanlar ile karşı karşıya geldiğinde kendisini gerçek manada ifade edebilmeyi istemektedir. Profesyonelce laf sokucu kelimeler kullanan bireyler insanlar arasında hayranlıkla izlenilen top içerisinde örnek alınan bireylerdir. Kaliteli kelime ve cümle kurmanın belli başlı şartları bulunmaktadır. Bir birey kendiliğinden tüm kelimelere hâkim olup, kelimeleri kusursuzca konuşturamaz;
En İyi Laf Sokucu Biri Nasıl Olunur?
- Düzenli kitap okumak
- Meraklı Olmak
- Her konu ile alakalı az da olsa bilgi sahibi olmak
- İnsanlar ile sürekli içli dışlı olmak
- Kendisini insanlardan soyutlamamak
- Sosyal medya mecralarını aktif kullanmak
- İnternet üzerinden merak edilen alanlar ile alakalı ayrıntılı bilgilere ulaşmak
- Komedyen ve liderlerin; hayatlarını, konuşmalarını takip etmek.
İyi Laf Sokan İnsanların Özellikleri;
- Özgüvenleri yüksek bireylerdir.
- Kelime hazneleri geniş bireylerdir.
- Kendilerini birçok alanda geliştirmiş bireylerdir.
- Bulundukları ortamda soğukkanlılıklarını yitirmeyen bireylerdir.
- Hayal güçleri geniş bireylerdir.
- Karşıdakinin vereceği cevapları dahi önceden tahmin edecek yeteneğe sahip bireylerdir.
- Bilmedikleri konular olsa dahi bilmediklerini belli etmeden, bildikleri konular ile cevap vermektedirler.
Ortamda her zaman karşıdakilere laf sokan bireylerin yaptıkları şeyler her ne kadar basit görünse de aslında basit olmayıp üstün bir başarıyı göstermektedir. Her alanda olduğu gibi rakiplerini cümleleri ile nakavt eden bireylerin de belli başlı özellikleri bulunmaktadır. İyi laf sokan insanlar normal sıradan insanlar değildir. Birçok alanda özel yetenekleri bulunan insanlardır.
Yukarıda da özellikleri belirtildiği gibi neredeyse üstün özelliklere sahip insanların laf sokma tabiri ile kelimeleri adeta dans ettiren bireylerdir. Dizi ve sinema filmlerinde de başrolde oynayan kişiler gelen olarak düşmanları ve çevresinde ki kişilere kısa ve çok mana barındıran cümleler ile karşılık vermektedir. Başrolde ki kişiler halk dili ile en güzel laf sokan kişilerdir.
Laf sokmak her ne kadar kaba bir şekilde tabir edilmekte olsa da, siyasiler, ünlüler, komedyenler tarafından konuşma esnasında en çok tercih edilen konuşma tarzıdır. Her birey mahirliği ölçüsünde kullanacağı kelime çeşitlilik ve kalite olarak değişmektedir.